Franța a adoptat taxa de 3% din veniturile marilor companii de tehnologie – Cronica de Tehnologie

1. Adunarea Națională din Franța a adoptat taxa de 3% din veniturile marilor companii de tehnologie. Tehnic, sunt vizate companiile cu venituri globale de peste €750 milioane și venituri locale mai mari de €25 milioane. Legea mai are nevoie doar de votul Senatului, care va avea loc săptămâna viitoare. (Phys)

2. Peste 10 milioane de utilizatori au instalat din Google Play o falsă aplicație de update-uri pentru smartphone-urile Samsung. Numită „Updates for Samsung”, aceasta nu face decât să trimită utilizatorii către un site plin de reclame care cere bani pentru descărcarea firmware-ului. (ZDNet)

3. Sistemul de recunoaștere facială folosit de poliția din Marea Britanie este foarte prost. Conform unui studiu comandat chiar de Scotland Yard, acesta are o rată de eroare de 81%. (Engadget)

4. Samsung lucrează la o a doua versiune a ceasului inteligent Galaxy Watch Active. Printre funcțiile noi pe care acesta le va aduce se numără electrocardiograma și de detectarea căderii. (SamMobile)

5. Partidul președintelui Emmanuel Macron propune o nouă lege prin care platformele online să fie amendate dacă nu elimină în cel mult 24 de ore postările care îndeamnă la ură. Amenzile se pot ridica la €1.25 milioane. (Phys)

6. Samsung este chemat în instanță de autoritatea pentru protecția consumatorilor din Australia. Producătorul coreean este acuzat că induce utilizatorii în eroare cu privire la rezistența la apă a smartphone-urilor sale. Sunt citate peste 300 de reclame în care Samsung sugerează că certificarea IP68 acoperă orice fel de apă. (Profit.ro)

7. Un tribunal federal din Philadelphia a decis că Amazon este răspunzător pentru produsele vândute de terți pe platforma sa. Asta înseamnă că utilizatorii nemulțumiți de achizițiile făcute de la orice alt comerciant care vinde pe site-ul Amazon se poate îndrepta direct împotriva gigantului american. (Engadget)

8.  D-Link va implementa un program amplu de creștere a nivelului de securitate al software-ului pentru echipamentele sale de rețea, după ce a fost chemat în instanță de FTC, unde a fost acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru a-și proteja utilizatorii. La fiecare doi ani din următorii 10, produsele companiei vor fi supuse unui audit independent. (TheHackerNews)

9. Germania a eliberat banda de 700 MHz în vederea folosirii pentru comunicațiile mobile. Frecvența fusese alocată anterior televiziunii terestre. (BroadbandTVNews)

10. Hacker-ul care a atacat prin DDoS serviciile de gaming ale unor companii precum Sony, Microsoft, Nintendo și Steam a fost condamnat la 27 de luni de închisoare. În vârstă de 23 de ani, americanul Austin Thompson a activat din 2011, însă atacurile sale cele mai importante au avut loc în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Începe CES 2020 – Cronica de Tehnologie
Fraudele cu criptomonede sunt estimate să ajungă la $1.36 miliarde în acest an – Cronica de Tehnologie
Un comentariu
  • Gabriel
    iul. 5,2019 la 2019-07-05T13:18:16+03:000000001631201907

    La stirea 10, a fost condamnat la 27 de luni de inchisoare, nu de ani.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău