Google a anunțat mai multe noutăți prin care transformă Gmail într-o suită de comunicații asemănătoare cu Outlook – Cronica de Tehnologie

1. Polițiștii din LAPD au primit ordin să colecteze informații din social media legate de toți civilii chestionați, nu doar de cei acuzați de crime sau infracțiuni. Alături de informațiile declarate de cei chestionații, ofițerii trebuie să completeze dosarul și cu date personale, colectate de pe Facebook, Instagram, Twitter și alte platforme. (The Guardian)

2. Google a anunțat mai multe noutăți prin care transformă Gmail într-o suită de comunicații asemănătoare cu Outlook. Gmail va primi o nouă interfață, în care email-ul va ocupa doar una din cele patru secțiuni componente, și va putea realiza, prin intermediul Meet, apeluri video directe 1 la 1, fără a fi necesare link-uri pentru invitații. Totodată, Google a anunțat mai multe produse hardware pentru comunicarea cu Meet. (Profit.ro)

3. CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, spune că a fost amenințat de SEC cu proces, dacă va lansa funcția Lend, care oferă utilizatorilor APY de 4% pentru depuneri în USDC. Cele două părți au purtat discuții vreme de jumătate de an. (The Block)

4. Energia solară ar putea susține, până în 2035, 40% din consumul total al Statelor Unite, arată un raport al Departamentului de Energie. Cu reforme și investiții masive, producția de energie solară a SUA ar putea crește de 10 ori în mai puțin de 15 ani. (TechXplore)

5. Înalta Curte din Australia a confirmat că mass-media este responsabilă de comentariile la propriile postări de pe Facebook, în cadrul recursului intentat de mai multe instituții de presă la o decizie în primă instanță. Judecătorii au considerat că, prin propriile pagini de Facebook, organizațiile media contribuie la comunicarea mesajelor defăimătoare postate de utilizatori. (ABC)

6. Twitter lansează Communities, o funcție similară reddit-urilor și grupurilor de Facebook, unde pot adera și discuta oameni care împart pasiuni comune. Pentru început, au fost lansate un număr limitat de Communities, la care se poate adera, deocamdată, doar pe bază de invitație. (TechCrunch)

7. Oamenii de știință au creat supape moi, cu care pot fi controlate actuatoarele hidraulice moi, cu aplicații în robotica soft. Cu ajutorul componentelor moi pot lua avânt roboții soft, inspirați din zona bio, care pot fi folosiți în numeroase domenii, inclusiv în chirurgie. (TechXplore)

8. Lenovo a prezentat laptopurile IdeaPad Slim 7 Carbon de 14 inch (de la $1,289) și Slim 7 Pro de 16 inch (de la $1,449). Ambele au la bază platforme AMD, ecrane OLED și până la 1TB stocare, urmând a intra pe piață în octombrie. (Laptop Mag)

9. HBO Max va fi disponibil, din luna octombrie, în 6 țări europene: Suedia, Danemarca, Norvegia Finlanda, Spania și Andorra. Următorul val de extindere, care va include și România, va avea loc cândva anul viitor. (Variety)

10. LG a prezentat un nou tip de ecran flexibil, pentru smartphone-urile pliabile, despre care spune că are rezistența sticlei și elasticitatea plasticului. Acesta nu creează cute, rezistă la 200.000 de plieri și poate fi pliat în ambele direcții. Noul ecran flexibil va intra anul viitor în procesul de producție în masă, urmând a fi vândut începând cu 2023. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Glovo devine “unicorn” – Cronica de Tehnologie
Amazon lucrează la o funcție ce va permite Alexa să reproducă orice voce, pe baza unei înregistrări mai scurte de un minut – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău