Franța va bloca dezvoltarea monedei virtuale Libra în Europa – Cronica de Tehnologie

1. Franța va bloca dezvoltarea monedei virtuale Libra în Europa. Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat că moneda virtuală a celor de la Facebook reprezintă o amenințare la suveranitatea monetară a guvernelor. (Independent)

2. Android 10 va permite mai multor aplicații să acceseze simultan microfonul smartphone-urilor. Unul din principalii beneficiari ai acestei modificări va fi Google Assistant. (Android Police)

3. Google a anunțat că va modifica algoritmul de rankare al știrilor pentru a favoriza materialele originale și ample. Acestea vor ocupa un loc proeminent în paginile de rezultate și vor fi afișate mai mult timp pe acea poziție. (Profit.ro)

4. Amazon lansează Alexa Answers în Statele Unite, o platformă de crowdsourcing prin care utilizatorii pot răspunde la întrebările puse de alții, întrebări la care Alexa nu are un răspuns. (FastCompany)

5. Hands-on cu Vive Cosmos, cea mai nouă cască de VR a celor de la HTC. Vive Cosmos va fi lansată pe 3 octombrie și va costa $699. (Engadget)

6. Spotify va începe să verifice cu ajutorul Google Maps dacă cei care folosesc planul Family locuiesc într-adevăr la aceeași adresă. În caz contrar, abonamentul poate fi suspendat sau eliminat definitiv. (Profit.ro)

7. Cloudflare vrea să primească $525 milioane prin listarea la bursă, în urma stabilirii unui preț de $15 pe acțiune. Astfel, capitalizarea inițială de piață ar ajunge în jurul a $4.4 miliarde. (PitchBook)

8. Google Photos lansează Memories, o arhivă a fotografiilor din anii anteriori, afișată într-un format similar Story-urilor din Snapchat și Instagram. Imaginile care apar aici sunt selectate de un algoritm pe baza anumitor criterii. (The Verge)

9. Mithril Capital, fondul de investiții înființat de co-fondatorul PayPal, Peter Thiel, se află sub investigația FBI. Oficialii companiei spun că este vorba de un complot al unui fost angajat și că nu există nicio acuzație oficială. (VOX)

10. Walmart vrea să-și extindă serviciul de livrări pe bază de abonament “Delivery Unlimited”, astfel încât, până la finele anului, acesta să fie disponibil în peste 50% din teritoriul Statelor Unite. “Delivery Unlimited” costă $98 pe an sau $12,95 pe lună. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
iOS 14 este poate cel mai sigur sistem mobil de operare din toate timpurile – Cronica de Tehnologie
Analiză: 51% din tranzacțiile cu Bitcoin sunt false sau non-economice – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău