Worldcoin plătește utilizatorii în criptomonede pentru scanarea ochilor – Cronica de Tehnologie

1. Worldcoin plătește utilizatorii în criptomonede pentru scanarea ochilor. Startup-ul lui Sam Altman, care a strâns deja peste 100.000 de utilizatori, își propune să ajungă la 1 miliard de utilizatori până în 2023. (CNBC)

2. Așteptat să rezolve problemele primului device din serie, Surface Duo 2 arată bine și este bun pentru multitasking. În schimb, există în continuare multe bug-uri, iar operațiunile elementare, precum trimiterea unui mesaj sau răspunsul la telefon, nu se fac suficient de ușor. Formatul este ciudat, iar $1,500 este un preț mare. (CNBC)

3. Google anunță scăderea comisioanelor la 15%, însă doar pentru aplicațiile care vând abonamente, nu și pentru cele cu preț unic de vânzare. Gigantul american mai spune că anumite aplicații, precum cele care fac streaming muzical, pot ajunge să plătească doar 10%. Nu este clar, însă, pe baza căror criterii va face Google selecția. (Profit.ro)

4.Donald Trump și-a anunțat propria rețea socială. TRUTH Social, care promite să fie un rival și o alternativă la Facebook și Twitter, unde fostul președinte american a fost interzis, va fi disponibilă din noiembrie în variantă beta. (News.ro)

5. Procesorul M1 Max, de pe noul MacBook Pro de 16 inch, va avea un mod special pentru aplicațiile care necesită resurse importante. High Power Mode, spune Apple, este gândit nu pentru a fi folosit în permanență, ci doar pentru cazurile în care se lucrează cu fișiere mari ori pentru sarcini complexe. (MacRumors)

6. Consiliul de Supraveghere cere Facebook mai multă transparență în ceea ce privește deciziile de moderare a conținutului. În noul raport, se arată că s-au primit peste jumătate de milion de apeluri, dintre care două treimi erau în legătură cu ura și bullying-ul. (Oversight Board)

7. Microsoft a reușit să repare cele două probleme care afectau performanța procesoarelor AMD pe Windows 11. Asta după ce un patch lansat în urmă cu o săptămână nu a făcut decât să crească latențele procesoarelor Ryzen. (The Verge)

8. Din 2 noiembrie, Associated Press va folosi tehnologia blockchain pentru a verifica informațiile legate alegeri și alte domenii. În acest scop, instituția de presă s-a asociat cu Chainlink, care va ajuta la autentificarea informațiilor cu ajutorul semnăturilor criptografice. (Decrypt)

9. Cercetătorii germani au prezentat o soluție care ar putea ajuta la dezvoltarea unei generații mai performante de roboți. În locul unor componente adaptate, care nu sunt create special pentru roboți, metoda cercetătorilor germani propune folosirea soluțiilor FPGA (field programmable gate arrays) pentru dezvoltarea unor componente și software-uri dedicate. (TechXplore)

10. Razer a lansat pe piață masca Zephyr, care costă de la $100. Versiunea de bază include o geantă de transport, un cablu USB-C, un spray anti-aburire și trei seturi de filtre N95 (un set de filtre se folosește trei zile). O versiune cu 33 de seturi de filtre N95 costă $150. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Armata israeliană a derulat un amplu program de supraveghere a palestinienilor care a folosit recunoașterea facială – Cronica de Tehnologie
Apple acuză Google de manipulare în privința problemelor de securitate descoperite în iOS – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău