Fraudele cu criptomonede sunt estimate să ajungă la $1.36 miliarde în acest an – Cronica de Tehnologie

1. Câteva zeci dintre primii angajați Facebook i-au adresat o scrisoare deschisă lui Mark Zuckerberg, prin care încearcă să-l convingă pe acesta să intervină în cazul postărilor lui Donald Trump. Printre ei se numără și primul șef pe partea de comunicare al rețelei sociale. (NY Times)

2. Varianta beta de iOS 13.5.5 confirmă faptul că Apple pregătește un pachet care va grupa sub o singură ofertă mai multe servicii ale companiei. În acest pachet se vor regăsi, printre altele, Apple Music și Apple TV+. (9to5mac)

3. Fraudele cu criptomonede sunt estimate să ajungă la $1.36 miliarde în acest an. Înainte de implementarea unor măsuri care să prevină spălarea banilor, 2020 este pe punctul de a bate recordul în ceea ce privește frauda cu monede virtuale. (Decrypt)

4. SpaceX a lansat o nouă serie de 60 de sateliți pentru proiectul Starlink, care a ajuns deja la 480 de sateliți plasați pe orbită. Falcon 9, racheta folosită, a doborât cu această ocazie un nou record de refolosire, aflându-se la al cincilea zbor. (TechCrunch)

5. Google a fost dat în judecată în Statele Unite pentru urmărirea utilizatorilor inclusiv când este folosit modul Incognito din browser-ul Chrome. Acuzarea cere cel puțin $5.000 pentru fiecare utilizator afectat, ceea ce ar putea pune Google în situația de a plăti în jur de $5 miliarde. (Profit.ro)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. Filmările cu intervențiile violente ale poliției în cazul protestelor din Statele Unite fac foarte mult trafic pe rețelele de socializare. O astfel de filmare are deja peste 45 de milioane de afișări și nu este singurul exemplu de acest gen. (NY Times)

7. SoftBank lansează un fond de investiții, numit Opportunity Growth, prin care va finanța companiile fondate de antreprenori de culoare. Fondul pleacă de la $100 milioane și urmează să crească în timp. (TechCrunch)

8. Zoom nu va activa criptarea end-to-end decât pentru utilizatorii plătitori. Șeful companiei spune că a luat această decizie pentru a colabora cu forțele de ordine în cazurile în care acestea derulează investigații în care sunt implicați utilizatori ai versiunii gratuite a serviciului. (The Next Web)

9. Microsoft începe să livreze noua versiune a browser-ului Edge, bazat pe Chromium, prin sistemul de actualizare din Windows 10. Dacă până acum Edge trebuia descărcat de pe site-ul oficial, în următoarele săptămâni, acesta va ajunge la cei peste 1 miliard de utilizatori de Windows 10. (Profit.ro)

10. Călătoriile Uber sunt la -70% față de anul trecut, în ceea ce reprezintă o ușoară revenire față de primul trimestru. Din cauza pandemiei, în aprilie Uber era la -80% YoY. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Mark Zuckerberg a anunțat că Instagram va avea suport pentru NFT-uri – Cronica de Tehnologie
O serie de update-uri de BGP (Border Gateway Protocol) ar sta la originea incidentului de luni seara, când serviciile Facebook/Instagram/WhatsApp, au fost indisponibile pentru aproximativ 6 ore – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău