Gabriela Firea este cotată cu 30% intenție de vot la primăria Capitalei – Cronica dimineții

RIP Clayton M. Christensen.

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open după ce a învins-o pe Yulia Putintseva cu 6-1, 6-4.

1. PNL ar fi cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD nu trece de 15%, spre deosebire de Gabriela Firea, care atinge 30%. Datele apar într-un sondaj comandat de Nicuşor Dan. (Adevarul)

2. Peste 300 de judecători și procurori din întreaga țară au semnat o scrisoare deschisă prin care își apără pensiile speciale. În premieră, magistrații recunosc că există anomalii și inechități și oferă soluții pentru rezolvarea acestora. (G4Media)

3. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că a semnat acordul de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, prevăzut pentru 31 ianuarie, salutând un „nou capitol în istoria” țării sale. (Hotnews)

4. Virusul din China a ajuns în Europa. Două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în Franţa, unul la Paris şi un altul la Bordeaux. (News.ro)

5. Salariul minim în statele europene este între 300 şi 2.100 de euro. România ocupă unul din ultimele locuri în clasamentul făcut de publicaţia spaniolă Cope, care conţine şi state care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Salariul minim a crescut în ultimii 20 de ani de la 485,70 euro în 1999, la 950 de euro azi, o creştere de peste 85%. (Adevarul)

6. Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a avut loc ieri în estul Turciei. Cel puțin 18 persoane au decedat, iar alte sute sunt rănite după ce multe clădiri s-au prăbușit. (BBC)

7. Directorul general de la grupul francez de telefonie Orange, Stéphane Richard, s-a pronunțat împotriva excluderii producătorului chinez de echipamente Huawei din viitoarele rețele de telefonie mobilă 5G din Europa. (Profit.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Documentarul “colectiv”, care abordează incendiul de la clubul Colectiv din 2015 și care va avea premiera în 28 februarie, va putea fi urmărit în avanpremieră în mai multe orașe din țară. Echipa care a realizat documentarul va porni într-o caravană care va include întâlniri cu publicul și proiecții în avanpremieră în Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Craiova, Brașov, București, Iași, Galați și Constanța, în perioada 18-29 februarie). (Detalii despre proiecții)

8. Un tratament experimental a reușit să inverseze osteoartrita la șobolani și la celulele cartilajului articular uman. (Link)

9. Un studiu realizat de cercetătorii de la Stanford University susține că temperatura de referință a corpului uman ar trebui să fie 36,4 grade Celsius. Studiul arată că temperatura actuală, 37 grade, a fost corect setată în 1869, dar între timp oamenii au devenit mai înalți, mai grași și trăiesc mai mult. (WSJ)

10. Vanessa Nakate, activistă pentru mediu originară din Uganda, a fost tăiată de mai multe trusturi de presă din poza de grup realizată în cadrul Forumului Economic European. Natake a declarat că a fost pentru prima oară când a simțit cu adevărat ce înseamnă rasismul. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Coperta ediției internaționale a revistei Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – La patru ani de la alegerea in functia de presedinte, Iohannis lanseaza proiectul “Romania Educata”
Cronica diminetii – Ciolos: nu inlatur deloc o posibila candidatura la prezidentiale

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău