Germania trebuie să crească vârsta de pensionare la 69 de ani – Cronica dimineții

1. Raportul Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este unul dintre cele mai critice din ultimii zece ani, conform unor surse oficiale care au consultat draftul documentului. Potrivit acestora, experții europeni notează că lupta anticorupție a scăzut foarte mult în intensitate, activitatea DNA cunoscând o descreștere semnificativă. (Hotnews)

2. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista şi harta interactivă cu cele 835 de secţii de votare pe care le organizează în străinătate. (News.ro)

3. Partidul Liberal al premierului Justin Trudeau a câștigat alegerile generale din Canada, conform exit poll-urilor. Trudeau a pierdut însa din mandate și va avea nevoie de suportul altor partide pentru a forma o majoritate. (WSJ)

4. Benjamin Netanyahu a anunțat eșecul strângerii unei coaliții care să susțină un guvern nou al Israelului, condus de el. Președintele îi va incredința, cel mai probabil, lui Benny Gantz, rivalul lui Netanyahu, mandatul de a forma noul guvern. Este al doilea eșec al lui Netanyahu, după cel din primăvară care a dus la alegeri anticipate. (Axios)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. ING Bank va introduce opțiunea de retragere numerar de la ATM fără card, printr-un cod generat în aplicația de internet banking, și va modifica o serie de comisioane începând cu 15 decembrie. (Profit.ro)

6. Vârsta de pensionare a angajaților germani va fi crescută la 69 de ani în contextul declinului demografic, a preconizat banca centrală a Germaniei, Deutsche Bundesbank. (Hotnews)

7. 35 de modele au fost acceptate pe lista preliminară a candidaților pentru titlul de Mașina Anului în Europa în 2020, iar printre ele se numără și Ford Puma, SUV-ul produs la Craiova. (Automarket)

8. ISIS a folosit aplicația TikToc, foarte populară în rândul adolescenților, pentru a publica materiale de propagandă. Materialele erau adaptate platformei folosind, printre altele, inimioare ca “decor”. (WSJ)

9. Netflix a anunțat că vrea să ia un împrumut de $2 miliarde pentru a finanța noi producții originale. (CNBC)

10. Trupa britanică Coldplay a anunţat lansarea unui dublu-album, primul material de studio al grupului din ultimii patru ani, printr-o scrisoare trimisă unui fan. (News.ro)

Fotografia dimineții – Fiesta de la Trashumancia pe străzile din Madrid. Xaume Olleros/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Nou record atins de bursele europene – Cronica dimineții
Elevii chinezi au avut cele mai bune rezultate din lume la testele PISA – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău