Glovo devine “unicorn” – Cronica de Tehnologie

1. Apple negociază cu MGM și Pac-12 Conference pentru drepturile de transmisie ale competițiilor sportive de la nivelul colegiilor și pentru franciza James Bond. Ar fi primul pas făcut de Apple în zona transmisiunilor sportive live, dacă negocierile se vor concretiza. (WSJ)

2. Despre cât de precis pot fi localizați utilizatorii de smartphone pe baza așa-ziselor informații anonime colectate de aplicații și device-uri, pornind de la studierea informațiilor dintr-o bază de date expusă online, care conținea istoricul de localizare a peste 12 milioane de persoane. (NYTimes)

3. Facebook își dezvoltă propriul sistem de operare, pe care vrea să-l folosească pe device-urile sale care se bazează în prezent pe o versiune modificată de Android (Oculus, Portal) și pe dispozitivele pe care le va lansa în viitor. (Profit.ro)

4. Google cumpără dezvoltatorul de jocuri canadian Typhoon Studio, care va face pe viitor jocuri pentru serviciul de streaming Stadia. Typhoon Studio, care a fost fondat în 2017, are 26 de angajați și va lansa primul său titlu la începutul anului viitor. (VentureBeat)

5. Facebook va elimina conținutul fals legat de recensământul de anul viitor din Statele Unite. Regula va fi pusă în practică și de Instagram și se va aplica inclusiv politicienilor. (Washington Post)

6. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că Airbnb este o platformă online, nu un agent imobiliar. Prin urmare, nu trebuie să respecte legislația din domeniul imobiliar. Decizia reprezintă o victorie importantă pentru Airbnb, care urmează să se listeze la bursă anul viitor. (Profit.ro)

7. Rubicon Project se unește cu Telaria, dând naștere celei mai mari platforme independente de publicitate programatică. (Marketing Land)

8. Glovo primește o investiție de €150 milioane de la Mubadala, compania de investiții de stat din Abu Dhabi, ajungând să valoreze peste $1 miliard. (Profit.ro)

9. Roverul Mars 2020 a trecut cu succes primul său test. Pe parcursul a 10 ore, Mars 2020 a operat corect comenzile primite, iar cei de la NASA se arată încrezători că, dacă funcționează pe Pământ, unde gravitația este mai puternică, se va descurca cu brio și pe Marte. (NASA)

10. Amazon va pune bazele unui nou sediu pentru dezvoltarea proiectului Kuiper, care urmărește să creeze o constelație de sateliți plasați pe orbita joasă a Pământului pentru a furniza conexiuni la internet cu latențe mici. Spre deosebire de Starlink al celor de la SpaceX, care a început deja să-și lanseze sateliții, Kuiper nu are încă un timeline stabilit. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Google testează semafoare inteligente în Israel – Cronica de Tehnologie
70 de milioane de oameni și-au făcut cont pe Telegram luni, când a fost indisponibil WhatsApp – Cronica de Tehnologie