Google a amânat cu o lună lansarea primei versiuni beta de Android 11 – Cronica de Tehnologie

1. Mai multe aplicații de iPhone, printre care Spotify, TikTok, Pinterest și Tinder au întâmpinat probleme de funcționare miercuri seara, vreme de câteva ore, din cauza SDK-ului Facebook pe care se bazează. (Profit.ro)

2. Google a amânat cu o lună lansarea primei versiuni beta de Android 11, care va fi publicată pe 3 iunie, conform noului plan. Versiunea finală este în continuare programată să fie lansată în trimestrul al treilea. (9to5Google)

3. DiDi este profitabilă, spune chiar șefa companiei de ride-hailing, Jean Liu. Volumul curselor este acum de 5 ori mai mare decât în februarie și la 60-70% din volumul de dinainte de pandemie. (CNBC)

4. Microsoft a lansat Surface Book 3, cu ecrane de 13,5 inch și 15 inch. Laptopurile cu procesoare Intel din generația a zecea și plăci video Nvidia vor fi disponibile din 21 mai și vor costa de la $1.600 respectiv $2.300. (Engadget)

5. Facebook a lansat aplicația Discover, care, în urma unor parteneriate cu operatorii telecom, va oferi utilizatorilor din Peru acces gratuit la internet cu limită de trafic. (TheNextWeb)

6. CAM4, un site de live streaming pentru adulți, a ținut pe servere o bază de date nesecurizată, în care au fost expuse peste 10 miliarde de înregistrări (7TB), inclusiv date personale precum nume, plăți, schimburi de email-uri și orientarea sexuală. (Wired)

7. Din 2022, Volvo va vinde mașini echipate cu sisteme LIDAR. Laserele de mare putere din cadrul acestora vor facilita conducerea automată a mașinilor, fără intervenția omului, pe autostrăzi. (The Verge)

8. Activision Blizzard lasă de înțeles că lucrează la un joc mobil free-to-play, după ce șeful companiei a spus că această categorie este posibil să crească mult în condițiile actuale de incertitudine economică. Veniturile Activision Blizzard au crescut în Q1 cu 21% YOY, ajungând la $1.52 miliarde. (CNN)

9. Lyft a raportat pentru Q1 o creștere a numărului de călători cu 3% față de anul trecut, în ciuda pandemiei. 21,2 milioane de călători a numărat Lyft în trimestrul în care a înregistrat venituri de $955.7 milioane, în creștere cu 23% YOY. (CNBC)

10. Instacart a înregistrat primul profit lunar în aprilie, de $10 milioane. Serviciul de livrări a angajat în ultimele opt săptămâni 300.000 de persoane care să facă cumpărăturile, în condițiile în care numărul comenzilor a crescut foarte mult pe fondul pandemiei. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața smartphone-urilor a scăzut în Europa cu 14% anul trecut – Cronica de Tehnologie
Ultimul telefon public din New York City a fost dezactivat luni – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău