Netflix cu reclame va fi disponibil din 3 noiembrie în 12 țări, nu și în România – Cronica de Tehnologie

1. Netflix cu reclame va fi disponibil din 3 noiembrie în 12 țări (nu în România). Prețul diferă de la țară la țară – în SUA va costa $7, iar în Germania va fi €5. Dincolo de cele 4-5 minute de reclame pe oră, utilizatorii trebuie să se aștepte la mai puțin conținut, la o calitate maximă 720p și la lipsa funcție de download. (News.ro)

2. Microsoft Office va deveni Microsoft 365. Schimbarea de brand va aduce noi componente și aplicații în cadrul suitei. De exemplu, va exista un hub central pentru toate documentele și un flux cu colegi și întâlniri programate. (Profit.ro)

3. Cumpărătorii au preferat produsele esențiale pentru uz casnic în a doua zi de Prime Early Access Sale. În SUA, valoarea medie a comenzilor a fost de $46.44, mai mică cu 23% decât cea de la evenimentul Prime Day organizat în iulie. (Bloomberg)

4. Uniunea Europeană ar putea acuza Google la începutul anului viitor de practici incorecte privind reclamele digitale. Google a încercat să ajungă la un acord în cazul investigației care a început în iunie anul trecut, însă, până acum, a făcut doar concesii minore. Gigantul american riscă să primească a patra amendă de peste €1 miliard. (Reuters)

5. BMW va fi primul producător auto care va folosi AWS pentru gestionarea datelor generate de platforma Neue Klasse pentru mașinile conectate ale companiei. BMW spune că are în jur de 20 de milioane de mașini conectate, însă, Neue Klasse este doar pentru electrice. (The Verge)

6. FCC vrea să interzică vânzarea în SUA a tuturor dispozitivelor noi de telecomunicații vândute de Huawei și ZTE. Din considerații de securitate națională, aceeași măsură ar urma să fie luată și în cazul echipamentelor de supraveghere video ale altor companii chineze. (Axios)

7. Prima mașină electrică construită împreună de Honda și Sony (Sony Honda Mobility Inc.) va fi disponibilă pentru precomenzi în 2025. Livrările vor începe în 2026 pentru SUA și Japonia, în vreme ce pentru Europa nu există planuri concrete deocamdată. (Engadget)

8. Soldații americani care au testat căștile Microsoft HoloLens s-au ales cu „deficiențe fizice care afectează misiunile”, precum dureri de cap și grețuri. Peste 80% dintre aceștia au resimțit problemele după mai puțin de trei ore de folosire. Oficialii americani mai spun și că produsele companiei întâmpină foarte multe defecțiuni ale funcțiilor esențiale. (Bloomberg)

9. SpaceX nu mai poate finanța funcționarea Starlink în Ucraina și cere bani de la Pentagon în acest sens. Compania a donat în jur de 20.000 de terminale Ucrainei, iar operarea acestora va costa SpaceX peste $100 de milioane până la sfârșitul anului, spune Elon Musk. (CNN)

10. Apple a fost amendată în Brazilia cu $19 milioane pentru că a vândut iPhone-uri fără încărcătoare. În plus, companiei i s-a ordonat să includă încărcătoare cu telefoanele pe care le va vinde de acum înainte și să le dea încărcătoare clienților care au cumpărat iPhone 12 și iPhone 13 în ultimii doi ani. Apple spune că va face apel. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii unei unități ruse de spionaj cibernetic a derulat atacuri în 35 de țări deghizați ca hackeri iranieni – Cronica de Tehnologie
Site-urile guvernului american au fost atacate de hackerii ruși – Cronica de Tehnologie