Google a anunțat că nu va mai produce tablete – Cronica de Tehnologie

1. Google a anunțat că nu va mai produce tablete, după ce planurile de dezvoltare a două noi tablete au fost oprite, iar echipele de ingineri direcționate către alte proiecte. Divizia de hardware a companiei se va concentra pe viitor pe laptopuri cu Chrome OS. (Profit.ro)

2. Acțiunile Slack au fost tranzacționate în prima zi pe bursa de la New York cu $38.50. Valoarea este cu 48,5% mai mare decât prețul de referință de $26. (CNBC)

3. Apple recheamă în service “un număr mic de laptopuri” din generația a treia de MacBook Pro cu Retina Display de 15 inch vândute în perioada septembrie 2015 – februarie 2017 pentru a înlocui bateriile care riscă să ia foc. Schimbarea bateriei se va face gratuit și va dura până la două săptămâni, însă nu va fi extinsă garanția. (Profit.ro)

4. Proiectul guvernului britanic de verificare a vârstei vizitatorilor site-urilor pentru adulți este amânat pentru a doua oară. Motivul este că guvernul a uitat să înștiințeze organismele de reglementare europene. Punerea în aplicare a acestuia va fi întârziată cu încă cel puțin jumătate de an. (BBC)

5. 12% din link-urile afișate în paginile de căutări Google au trimis utilizatorii către alte site-uri din proprietatea companiei-mamă, Alphabet, în primul trimestru al acestui an. În analiză nu sunt incluse și link-urile care duc utilizatorul către aplicațiile companiilor din Alphabet. (Sparktoro)

6. Riviera Beach, un oraș din Florida, a fost de acord să plătească hackerilor $600,000 pentru a scăpa de ransomware-ul care i-a infectat sistemele. Infectarea s-a produs în urmă cu mai multe săptămâni, când un angajat al departamentului de poliție a deschis un atașament infectat. (AP)

7. Divizia de mașini autonome a Alphabet, Waymo, a semnat un parteneriat cu Renault-Nissan Alliance, care-i va permite să-și lanseze serviciile în Franța și Japonia. (Forbes)

8. Apple avertizează că tarifele pe care președintele Trump vrea să le impună Chinei îi vor afecta toate produsele importante, inclusiv iPhone și iPad. Ca urmare, contribuția companiei la Trezorerie se va reduce. (Profit.ro)

9. Un startup israelian dezvoltă un robot care poate lua locul șoferului și conduce singur orice mașina. Acesta nu necesită ca mașina în care este montat să aibă vreun fel de echipament autonom, având propriul set de camere și senzori care-l ajută “să vadă” și să se adapteze la setul specific de comenzi al mașinii. (Profit.ro)

10. Niantic a lansat jocul de realitate augmentată Harry Potter: Wizards Unite, urmașul lui Pokemon Go, cu o zi mai devreme decât anunțase oficial. Pentru început, acesta este disponibil doar în Statele Unite și Marea Britanie, urmând să fie lansat treptat și în alte regiuni. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul de download-uri ale aplicației Signal au crescut cu aproape 1200% în primele 4 luni ale acestui an – Cronică de Tehnologie
Amazon renunță la Alexa.com, după 25 de ani – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău