Google cumpără Looker, cea mai mare achiziție făcută din 2014 – Cronica de Tehnologie

1. Achiziția startup-ului Looker, care dezvoltă software de business-intelligence, este cea mai mare făcută de Google din 2014, când a cumpărat Nest cu $3.2 miliarde. Google a plătit $2.6 miliarde pentru Looker, mai mult decât cele $1.65 miliarde pe care le-a plătit pe YouTube, dar mai puțin decât achiziția DoubleClick, care a costat $3.1 miliarde. (TechCrunch)

2. Google va lansa în noiembrie serviciul de streaming pentru jocuri Stadia, în 14 țări dintre care nu face parte și România. Acesta va include la început cel puțin 31 de jocuri și va fi disponibil în browser-ul Chrome, pe telefoanele Pixel 3 și pe televizoare prin intermediul Chromecast Ultra. Abonamentul va costa în Statele Unite 10 dolari pe lună. (Profit.ro)

3. Uber lansează un serviciu care va opera zboruri cu elicopterul. Uber Copter va debuta pe 9 iulie în New York City și va transporta pasageri între aeroportul J.F.K. și Lower Manhattan pentru prețuri cuprinse între $200 și $225 de persoană. (NYTimes)

4. JPMorgan renunță la o aplicație de digital banking prin care încerca să atragă tinerii. Aplicația Finn a fost lansată pe teritoriul Statelor Unite în urmă cu an. (WSJ)

5. Microsoft a șters în mod discret cea mai mare bază de date cu informații legate de recunoașterea facială. Aceasta conținea peste 10 milioane de figuri care erau folosite pentru antrenarea sistemelor de recunoaștere facială de către diverse companii de tehnologii și cercetători din domeniul militar. (Financial Times)

6. AT&T ia în calcul lansarea unui serviciu de streaming care să includă HBO, Cinemax și conținutul Warner Bros. Serviciul care ar urma să fie lansat în beta anul acesta va costa în jur de $16. (WSJ)

7. FCC permite operatorilor de telefonie să blocheze în mod implicit apelurile nesolicitate, de tip robocalls. Noua reglementare nu este obligatorie și nici nu specifică faptul că un astfel de serviciu nu poate fi oferit contra-cost. (The Verge)

8. Compania chineză de ride-hailing Didi se extinde în America de Sud. Serviciile acesteia sunt disponibile acum în unul dintre cele mai mari orașe din Chile, Valparaiso, și în capitala Columbiei, Bogota. (TechCrunch)

9. Guvernatorul statului Maine, Janet Mills, a semnat o lege care interzice furnizorilor de internet să vândă datele personale ale clienților fără acordul acestora. Maine urmează direcția trasată încă de anul trecut de California, acolo unde o lege similară se aplică și companiilor de tehnologie precum Facebook și Google. (TheHill)

10. Instagram lansează o nouă facilitate care permite utilizatorilor să afișeze versurile melodiilor în cadrul clipurilor postate în formatul Stories. Versurile sunt sincronizate cu sunetul, similar funcției de lip-syncing care a prins în rândul tinerilor ce folosesc TikTok. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a câștigat un contract în valoare de $21.9 miliarde cu armata americană pentru căști de realitate augmentată HoloLens – Cronica de Tehnologie
LG ar putea ieși de pe piața smartphone-urilor în 2021 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău