Google a anunțat un nou pachet de funcții pentru Android 12, care va fi lansat în această toamnă – Cronica de Tehnologie

1. Google a anunțat un nou pachet de funcții pentru Android 12, care va fi lansat în această toamnă. Printre acestea se numără mai multe facilități de accesibilitate, precum gesturi faciale, o aplicație pentru cei cu vedere slabă și recunoașterea scrisului de mână, dar și îmbunătățiri pentru Google Assistant și tastatura Gboard. (The Verge)

2. La apelurile cu FaceTime pot participa și utilizatorii altor sisteme de operare, după modelul Zoom. De pe un iPhone cu iOS 15, de exemplu, trebuie generat un link din FaceTime, care poate fi accesat de oricine. Invitații pot participa la conferință folosind browser-ul web. (Popsci, Tutorial)

3. Cercetătorii au creat un tratament pentru o formă rară și mortală de cancer la copii, cu ajutorul inteligenței artificiale. AI-ul a depistat o combinație de medicamente ce pare promițătoare în tratamentului gliomului intrinsec pontin difuz, care are aceeași rată de supraviețuire de peste jumătate de secol. (The Guardian)

4. GPU-ul Apple câștigă, în medie, 19% la performanță în fiecare an, arată o analiză care a vizat modele de iPhone de la 5S la 13. A15 Bionic, cea mai nouă versiune a chipset-ului, aduce, însă, o performanță mai mare cu 52% pe partea grafică. (Creative Strategies)

5. Împreună cu studenții săi, un profesor de la UC College of Engineering and Applied Science a transformat dioxidul de carbon în metan, folosind un catalizator de carbon. Metoda, dincolo de reducerea poluării, are aplicație în misiunile spațiale. Pentru că atmosfera planetei Marte este compusă în cea mai mare parte din CO2, navele spațiale ar putea profita de acesta și economisi combustibil la întoarcerea pe Pământ. (Phys)

6. Apple a lansat un patch pentru o vulnerabilitate 0-day care afectează mai multe iPhone-uri și iPad-uri mai vechi, care rulează iOS 12.5.5. Vulnerabilitatea era exploatată deja de hackeri, care puteau rulau de la distanță cod cu privilegii maxime. (News.ro)

7. Mai multe jocuri de iPhone nu respectă opțiunile utilizatorilor privind urmărirea. Pentru că măsurile de prevenție impuse de Apple nu sunt foarte eficiente, acestea pot să facă fingerprinting, chiar dacă utilizatorii au cerut să nu fie urmăriți. (Washington Post)

8. Aplicația Google TV de Android este disponibilă și în afara SUA, în 14 țări, majoritatea din Europa de Vest. Cu aceeași ocazie, aceasta primește o funcție de telecomandă, ce poate fi folosită pentru controlarea dispozitivelor bazate pe sistemul Google TV, precum cel mai nou Chromecast. (9to5google)

9. Twitter extinde funcția Tips, care poate fi folosită acum de toți utilizatorii de iPhone. Totodată, compania lansează opțiunea de a plăti creatorii cu bitcoin, folosind Strike, și evaluează oportunitatea autentificării NFT-urilor – creatorii de NFT le vor putea prezenta pe acestea pe Twitter, în urma conectării la platformă a portofelelor digitale. (TechCrunch)

10. LG a cumpărat Cybellum, un startup israelian care identifică și evaluează vulnerabilitățile automobilelor conectate, cu aproximativ $240 de milioane. Printre clienții Cybellum se numără Jaguar Land Rover, Toyota Tsusho și Nissan. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Instagram interzice accesul copiilor sub 13 ani pe platforma – Cronica de Tehnologie
Uber Eats iese din România – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău