Google a chemat în judecată doi cetățeni ruși despre care spune că au folosit un botnet pentru a infecta peste 1 milion de dispozitive – Cronica de Tehnologie

1. În 2016, Tim Cook a semnat un acord secret cu China, promițând investiții de peste $275 de miliarde în economia chineză. În schimb, Apple a câștigat concesii și excepții legale, de care au beneficiat produsele și serviciile companiei. (The Information)

2. O întrerupere în funcționarea AWS a creat probleme mai multor servicii. Pe lângă Ring, Wyze și operațiunile de livrări ale Amazon, au fost afectate, printre altele, Disney+, Netflix, Coinbase și jocuri precum PUBG și League of Legends. (CNBC)

3. Ochelarii de AR ai Snap arată modern, sunt ușori și au funcții interesante de realitate augmentată. Marile probleme sunt, însă, autonomia de doar jumătate de oră și încălzirea. (The Verge, Hands-on)

4. Subdivizia Honeywell, Quantinuum, a prezentat ceea ce numește primul produs realizat vreodată de un calculator cuantic. Este vorba de o cheie de criptare care, spune Quantinuum, nu poate fi prezisă. (Bloomberg)

5. Anul viitor, Meta se va concentra pe vânzarea directă de produse în cadrul propriilor servicii, Facebook, Instagram și Messenger. Gigantul american spune că își propune să devină una din destinațiile principale pentru comerțul online. (Insider)

6. Google a chemat în judecată doi cetățeni ruși despre care spune că au folosit un botnet pentru a infecta peste 1 milion de dispozitive. Extrem de sofisticat (folosea blockchain pentru a-și muta serverul de control când acesta era compromis), botnetul Glupteba a fost folosit pentru a fura date de logare și carduri, dar ar putea fi folosit inclusiv pentru atacuri cu ransomware și DDoS. (Bloomberg)

7. Microsoft plănuiește să-și forțeze clienții enterprise să plătească abonamente anuale, de anul viitor,  în locul celor lunare. Pentru asta, compania americană pregătește scumpirea cu 20% a abonamentelor lunare pentru Office. (CNBC)

8. Amazon anunță AWS Top Secret-West, a doua Regiune Top Secret a companiei, după cea pentru Coasta de Est. Ambele sunt dedicate nevoilor “speciale” ale guvernului american, cu măsuri specifice de securitate și protecție a datelor. (TechCrunch)

9. Twitter a cumpărat aplicația de comunicare Quill, pe care, cel mai probabil, o va folosi pentru a-și îmbunătăți propria funcție de comunicare directă. Utilizatorii serviciului au doar câteva zile, până pe 11 decembrie, când datele le vor fi șterse iar serviciul închis, pentru a-și exporta propriile date. (9to5mac)

10. Aplicația Google Stadia este disponibilă pentru televizoarele LG cu webOS 5.0 sau mai nou. Asta înseamnă că, în 22 de țări, printre care se numără și România, jocurile disponibile în cadrul serviciului de streaming vor fi accesibile pe televizoarele lansate de compania coreeană din 2020. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Franța va bloca dezvoltarea monedei virtuale Libra în Europa – Cronica de Tehnologie
Apple evaluează săptămâna aceasta ecrane OLED pentru producția în masă a modelului standard din seria iPhone 14 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău