Niciunul din modelele seriei iPhone 12 nu intră într-un top 25 al celor mai rapide smartphone-uri cu 5G din SUA – Cronica de Tehnologie

1. Serviciile Microsoft 365 au întâmpinat probleme de funcționare luni, după un update la sistemul de autentificare. Au fost afectate, la nivel global, servicii precum Teams, Exchange Online, Outlook.com și aplicațiile online din suita Office. (The Verge)

2. Signal nu mai funcționează în China, deși este, încă, disponibilă în App Store, iar versiunea web, conform Greatfire.org, ar fi fost blocată din 15 martie. Aplicația de comunicare apreciată pentru funcțiile de protejare a intimității are puțin peste 500.000 de descărcări din App Store în China până acum. (TechCrunch)

3. Niciunul din modelele seriei iPhone 12 nu intră într-un top 25 al celor mai rapide smartphone-uri cu 5G din SUA, compus exclusiv din smartphone-uri cu Android. Cel mai rapid model al seriei, iPhone 12 Pro, ajunge la 36,9 Mbps, în vreme ce locul 25 din top, LG Velvet, atinge 37,8 Mbps. În fruntea topului se află Galaxy S21 5G, cu viteze de download de 56Mbps. (9to5mac)

4. Facebook lansează un instrument prin care spune că ajută americanii să se vaccineze, instrument ce are și o componentă prin care se pot realiza programări. În urma colaborării cu guvernele și autoritățile din domeniul sănătății, înregistrările pentru vaccinare vor fi încurajate și prin notificări pe WhatsApp. (Cnet)

5. Comerțul electronic din SUA va ajunge la $1 trilion până în 2022, estimează Adobe. În perioada martie 2020 – februarie 2021, ecommerce-ul american a atras $844 de miliarde, în creștere cu 183 miliarde YoY. (TechCrunch)

6. Giganții americani, în frunte cu Amazon și Facebook, vor să folosească streaming-ul live pentru a crește vânzările. Aceștia se inspiră de la piața chineză, unde streaming-ul live aduce 9% din vânzările online, adică aproximativ $63 de miliarde. (NY Times)

7. China va veni anul acesta cu noi reglementări pentru tranzacțiile online. Autoritatea chineză spune că urmărește rezolvarea problemelor actuale, dar și colectarea datelor despre tranzacțiile făcute online. (Reuters)

8. Apple va livra anul acesta în jur de 78 de milioane de căști AirPods, sub cele 90 de milioane de anul trecut. Scăderea estimată de analistul Ming-Chi Kuo este pusă pe seama concurenței din ce în ce mai mari din această piață. Același analist chinez crede că AirPods 3 nu vor intra în producție mai devreme de al treilea trimestru al acestui an. (9to5mac)

9. Piața de wearables a crescut anul trecut cu 28,4%, după ce au fost livrate 444,7 milioane de unități. IDC spune că această creștere vine din banii pe care oamenii nu i-au mai cheltuit pe vacanțe în pandemie. Cu excepția Fitbit, care mai are doar 2,9% din piață, au crescut toți producătorii din top 5. Piața este dominată, în continuare de Apple, care deține o cotă mai mare decât cea însumată de Xiaomi, Huawei, Samsung și Fitbit. (News.ro)

10. Facebook a încheiat o înțelegere pe trei ani pentru preluarea știrilor de la publicațiile News Corp din Australia. News Corp este primul mare trust de presă care semnează un acord cu Facebook, după adoptarea noii legislații privind preluarea știrilor din Australia. (News Corp)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 1 miliard de imagini medicale sunt expuse online, pe servere nesecurizate – Cronica de Tehnologie
Google va dezvolta o rețea de fibră optică între India și Europa – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău