Google a dat afară mai multe zeci de ingineri care au abuzat de privilegiile de acces la datele și instrumentele cu care lucrau – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a blocat conturile și accesul cercetătorilor de la New York University, care studiau efectele reclamelor politice în cadrul platformei sociale. Compania spune că aceștia au încălcat condițiile de utilizare. Mozilla, care a analizat situația, spune că acuzele Facebook sunt nefondate. (Bloomberg)

2. Laboratorul de realitate virtuală al Facebook experimentează că o funcție care proiectează ochii utilizatorului pe casca de VR pe care o poartă, într-o încercare de a-l face pe acesta să pară mai puțin izolat social. Funcția face parte din ceea ce Facebook numește “Passthrough VR”, o transmisie video live a camerelor de pe cască, ce permite utilizatorului să vadă ce se întâmplă în jurul lui și când are casca la ochi. (The Verge)

3. În perioada 2018-2020, Google a dat afară mai multe zeci de ingineri, care au abuzat de privilegiile de acces la datele și instrumentele cu care lucrau. Conform unui document intern al companiei, aceștia au fost acuzați de accesarea datelor angajaților și ale utilizatorilor Google. (Vice)

4. Microsoft întrerupe facilitatea de testare a noului Windows 365, la doar două zile după lansarea acestuia. Compania americană spune că a luat această decizie din cauza cererii mari. Capacitatea de înscrieri ar fi fost atinsă deja după prima zi. (The Verge)

5. Facebook își reorganizează, din nou, pagina de setări a aplicațiilor de Android și iOS și a versiunii web mobile. Au fost eliminate descrierile categoriilor, care aglomerau foarte mult pagina, iar categoriile de opțiuni sunt acum împărțite în șase mari secțiuni. (Profit.ro)

6. Tencent va limita timpul de joc al minorilor în cazul popularului joc Honor of Kings. Aceștia se vor putea juca cel mult o oră în zilele obișnuite și maxim două ore de sărbători. Accesul celor mici este blocat între 10 seara și 8 dimineața. (SCMP)

7. TikTok a început să testeze formatul Stories, care va funcționa la fel ca pe alte platforme – postările vor dispărea după 24 de ore. În locul unui rând orizontal în primul ecran, ca în alte aplicații, TikTok va afișa Storie-urile într-o bară laterală verticală, ce poate fi afișată/ascunsă cu un swipe. (News.ro)

8. Match Group anunță că va adăuga funcții de video și audio chat în aplicațiile matrimoniale pe care le deține. Tinder și restul aplicațiilor similare ale companiei vor avea inclusiv funcții de conferințe video în 1-2 ani. (TechCrunch)

9. FandangoNOW și Vudu fuzionează, urmând să activeze sub brandul celui din urmă. Noul serviciu va lua locul FandangoNOW și va deveni magazinul oficial de filme pe platforma Roku. (TechCrunch)

10. T-Mobile va închide rețeaua LTE a Sprint până pe 30 iunie anul viitor. T-Mobile, care va închide și rețeaua 3G a Sprint la 1 ianuarie 2022, se află în plin proces de dezvoltare a relei 5G, folosind inclusiv spectrul și infrastructura Sprint, după achiziția de $26 de miliarde de anul trecut. (LightReading)

Ți-ar mai putea plăcea
Google testează semafoare inteligente în Israel – Cronica de Tehnologie
Apple va folosi tehnologia dobândită prin achiziționarea Shazam pentru a integra o funcție de recunoaștere muzicală în iOS – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău