Google a extins recomandarea de a lucra de acasă tuturor angajaților săi din America de Nord – Cronica de Tehnologie

1. Apple lucrează la o aplicație de fitness pentru iPhone, Apple Watch și Apple TV. Aceasta ar putea cuprinde o gamă largă de exerciții și ar urma să ofere posibilitatea descărcării ghidurilor video. (MacRumors)

2. iPhone 9, urmașul lui iPhone SE, care urmează să fie lansat în această primăvară, va avea Touch ID, iar iPad Pro va fi dotat cu un sistem foto alcătuit din trei camere, conform descoperirilor făcute în codul de iOS 14. (9to5mac)

3. Următoarea versiune de Chromecast va folosi Android TV și va avea telecomandă (inclusă în pachet ori vândută separat). Combinația Android TV – telecomandă va aduce device-ul de streaming al celor de la Google mai aproape de media playerele tradiționale și televizoarele smart, dar, probabil, și un preț mai mare. (Profit.ro)

4. iOS 14 va avea o fereastră nouă, care va lista toate aplicațiile instalate într-un singur loc. Cum ar spune utilizatorii de Android, un App Drawer. Vor exista mai multe funcții pentru sortarea și filtrarea aplicațiilor, precum și sugestii smart făcute de Siri. (9to5mac)

Bonus: FBI l-a arestat pe proprietarul deer.io, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a datelor de logare furate. Deer.io găzduia peste 24.000 de magazine și, conform acuzațiilor, date de logare a căror valoare depășea $17 milioane. (KrebsonSecurity)

5. Pixel 4a apare într-o prezentare video neoficială, care arată camera frontală montată în ecran, ieșirea audio de 3,5mm și ecranul de 5,7 inch cu 60Hz. Se pare că smartphone-ul se va baza pe un chipset Snapdragon 730, cu 6GB RAM și o baterie de numai 3.080mAh. (Android Police)

6. Google a extins recomandarea de a lucra de acasă tuturor angajaților săi din America de Nord, după ce făcuse acest lucru punctual pentru unele din regiunile mai afectate de coronavirus, precum San Francisco Bay și Seattle. (Profit.ro)

7. Păstrarea lui Jack Dorsey la cârma Twitter, după investiția de $1 miliard venită de la Elliott Management și Silver Lake, vine cu condiții. Printre acestea, creșterea anul acesta cu 20% a numărului de utilizatori care văd reclame și accelerarea creșterii veniturilor. (Wired)

8. Google a eliminat din Play Store o aplicație dezvoltată de Iran pentru testarea și evidența cazurilor de infectare cu coronavirus. Google nu a făcut publice motivele, însă cel mai probabil justificarea stă în promisiunile înșelătoare ale dezvoltatorului. (ZDNet)

9. A fost descoperită o nouă vulnerabilitate în procesoarele Intel, cu contribuția Bitdefender. Load Value Injection definește un atac teoretic (nu există dovezi ale unor atacuri concrete) pentru care Intel a lansat deja patch-uri. Vulnerabilitatea ar putea permite unui atacator să injecteze cod în procesor și să-l execute. (ZDNet)

10. Microsoft a dezmembrat Necurs, una dintre cele mai mari botnet-uri cunoscute din lume, împreună cu colaboratori din 35 de țări. Necurs infectase peste 9 milioane de dispozitive. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber va unifica aplicațiile de transport și livrare de mâncare – Cronica de Tehnologie
Amazon lansează un serviciu pentru comanda și livrarea medicamentelor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău