Nepalul va interzice TikTok pentru că afectează „armonia socială” – Cronica de Tehnologie

1. Apple primește 36% din veniturile generate de reclamele afișate de Google Search în Safari, conform unei mărturii din procesul SUA vs Google. Înțelegerea are în vedere nu doar versiunea de iPhone a Safari, ci și cele de iPad și Mac. Google nu spune câți bani generează strict reclamele afișate pe Safari. (News.ro)

2. Google a fost de acord în 2020 să plătească $8 miliarde pe patru ani pentru ca Play Store, Google Search și Google Assistant să fie configurate ca implicite pe smartphone-urile Samsung. Informația este folosită de avocații Epic în procesul cu Google, pentru a arăta cum a obstrucționat gigantul american magazinele terțe de aplicații. (News.ro)

3. Nepalul va interzice TikTok pentru că afectează „armonia socială”. În ultimii patru ani, în această țară au fost asociate cu TikTok peste 1.600 de infracțiuni cibernetice. Nepalul este a doua țară vecină cu China, după India, care interzice TikTok. (Profit.ro)

4. Cercetătorii au demonstrat, în premieră, cum o mare parte din cheile de criptare menite să protejeze traficul SSH pot fi compromise. Vulnerabilitatea survine când apar erori în timpul generării semnăturii, ce are loc atunci când se stabilește conexiunea între client și server. (ArsTechnica)

5. Sam Altman se așteaptă ca OpenAI să primească noi investiții de la Microsoft și alte companii, bani care vor fi folosiți pentru infrastructura necesară antrenării modelelor lingvistice. Din cauza acestor costuri și în ciuda creșterii veniturilor, compania rămâne, deocamdată, neprofitabilă. (FT)

6. Uber începe să testeze Uber Tasks, serviciul prin care oamenii pot găsi și angaja specialiști în diverse domenii. Pe durata testelor, ce vor avea loc în Florida și Alberta, șoferii și curierii pot alege să ajute clienții cu proiecte de casă, precum asamblarea mobilierului, spălarea rufelor și tunderea gazonului. (Bloomberg)

7. Amazon își restructurează divizia de jocuri, pentru a se concentra mai bine pe distribuirea jocurilor gratuite pentru membrii Prime. Restructurarea include și disponibilizarea a 180 de angajați, după cele 100 de posturi disponibilizate în aprilie. (Aftermath)

8. Picarea rețelei Optus, care a afectat peste 100 de milioane de clienți, s-a datorat unui update de rutină, anunță operatorul australian. Update-ul trebuia să implementeze schimbări în modul în care sunt transferate informațiile și a lăsat fără servicii 40% din populația țării timp de 12 ore. (Reuters)

9. Nvidia anunță acceleratorul grafic H200, urmașul lui H100, care va fi disponibil la începutul anului viitor. H200 este așteptat să aducă o creștere cu 43% a lățimii de bandă a memoriei (4.8TB/sec) și o creștere a capacității acesteia de la 80 GB la 141 GB. (AnandTech)

10. PlayStation Portal ($200) este considerat prea scump pentru un dispozitiv care permite doar jucarea prin streaming a jocurilor de PS5. Acesta nu funcționează autonom și are un ecran mediocru. (PC Mag, review)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp adaugă funcții de autentificare biometrică aplicației de desktop și celei web – Cronica de Tehnologie
Microsoft a câștigat un contract în valoare de $21.9 miliarde cu armata americană pentru căști de realitate augmentată HoloLens – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău