Google a fost obligat să șteargă datele colectate în modul Incognito al browser-ului Chrome – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a eliminat secțiunea de știri în Statele Unite și Australia. Decizia a fost anunțată în februarie, atunci când Meta a spus că nu va mai înnoi acordurile cu publisherii, pe care nu îi va mai plăti pentru știri. (The Guardian)

2. Google a fost obligat să șteargă datele colectate în modul Incognito al browser-ului Chrome. Decizia este parte a înțelegerii de încheiere a unui proces început în 2020, în care gigantul american a fost acuzat că a indus utilizatorii în eroare cu privire la modul în care Chrome colectează datele în modul care ar fi trebuit să ofere o navigare privată. (WSJ)

3. Statele Unite și Marea Britanie au semnat un acord privind testarea și evaluarea riscurilor inteligenței artificiale. Acesta este primul acord bilateral din lume prin care două țări stabilesc să colaboreze în ceea ce privește modelele lingvistice. (FT)

4. OpenAI ia în calcul antrenarea GPT-5 pe baza transcrierilor de la clipurile video publice de pe YouTube. Asta, în contextul în care nevoia de informații de calitate a companiilor de AI este estimată să depășească oferta în doi ani, ceea ce ar putea încetini dezvoltarea. (WSJ)

5. Statele Unite au cerut Coreei de Sud să înăsprească restricțiile privind exportul de cipuri către China. Administrația de la Casa Albă ar vrea ca aliatul său să adopte reguli la fel de stricte, în special în ceea ce privește semiconductorii de mare performanță, precum cipurile de la 14nm în jos și memoriile DRAM de la 18nm în jos. (Bloomberg)

6. Apple a dezvoltat un AI care vede și înțelege contextul conținutului de pe ecran, uneori chiar mai bine decât GPT-4. Numit ReALM (Reference Resolution As Language Modeling), acesta combină mai multe modele lingvistice și, printre altele, pricepe referințele făcute la elementele grafice de pe ecran. (VB)

7. ChatGPT poate fi folosit fără cont, dar cu anumite limitări. În acest mod, nu vor fi disponibile majoritatea funcțiilor care necesită un cont, precum salvarea și partajarea discuțiilor ori folosirea instrucțiunilor personalizate. (Profit.ro)

8. Microsoft va separa la nivel global soluția de comunicare Teams de suita Office. Decizia vine după ce compania a făcut același lucru în Europa vara trecută, fără a suferi o scăderea a numărului de utilizatori. (Profit.ro)

9. Unul dintre magazinele terțe de aplicații care vor fi disponibile în curând pe iPhone în Uniunea Europeană se numește AltStore. Acesta nu se va baza pe reclame, download-uri plătite ori microtranzacții, oferind, în schimb, o integrare cu Patreon pentru monetizare. (TechCrunch)

10. Starlink se plânge că lansarea sa din Italia este obstrucționată de Telecom Italia. Într-o plângere oficială, compania lui Elon Musk susține că cel mai mare operator din țară nu a dat încă acces la spectrul de date pentru a se evita interferențele cu echipamentele sale, ceea ce poate crea probleme atât în Europa de Sud, cât și în Africa de Nord. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple se confruntă cu întârzieri de câteva luni în producția noilor iPhone-uri 5G – Cronica de Tehnologie
Estonia probabil nu-și va atinge targetul de 10 milioane e-rezidenți – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău