Google a lansat Android 13 Beta 3, care poate fi instalat acum pe telefoanele Pixel – Cronica de Tehnologie

1. Google a lansat Android 13 Beta 3, care poate fi instalat acum pe telefoanele Pixel. Noua versiune a atins stadiul Platform Stability, aplicațiile și API-urile fiind acum în formă finală. (Gizmodo)

2. Ethereum a instalat upgrade-ul Merge pe cel mai vechi testnet, Ropsten, unde sistemul bazat pe proof-of-stake va fi testat înainte de a fi instalat pe mainnet. Merge acceptă în blockchain doar tranzacțiile legitime și nu necesită hardware foarte performant pentru minare. Ca urmare, consumul de energie va fi redus drastic și, pentru că la un nod ETH vor putea participa mai mulți oameni, sistemul este mai descentralizat și mai rezistent la atacuri. (CNBC)

3. Șeful TikTok Shop din UK, Joshua Ma, a fost suspendat după o investigație pornită de la confesiunile foștilor și actualilor angajați. Aceștia se plângeau de mediul toxic creat aici, cu obiective nerealiste, peste 12 ore pe zi de muncă și un șef care nu crede în concediul maternal. (FT)

4. O echipă de cercetători de la Wyss Institute a dezvoltat o tehnică de printare 3D a macrofilamentelor cardiace lungi, care se dezvoltă în filamente asemănătoare mușchilor ce se contractă. Noua metodă recreează alinierea elementelor care se contractă ale inimii și dezvoltă țesut gros, care ar putea fi folosit în tratamentele cardiace regenerative. (Engadget)

5. Două companii de travel, Sabre și Travelport, au spionat un hacker rus, la ordinul Secret Service. Vreme de doi ani, cele două ofereau rapoarte săptămânale privind localizarea lui Aleksei Burkov, cunoscut pentru furtul a $20 de milioane de pe site-ul Cardplanet. (Forbes)

6. eSIM-urile vor putea fi transferate între iPhone-uri, prin Bluetooth, în iOS 16. Opțiunea va fi disponibilă la Settings – Set up eSIM, iar cele două iPhone-uri trebuie să aibă activat Bluetooth-ul, să fie aproape unul de celălalt și deblocate pentru a se face transferul. (MacRumors)

7. Facebook Gaming va oferi un instrument prin care utilizatorii îşi vor putea crea propriile jocuri. Se va folosi, pentru asta, platforma Crayta, dobândită de Facebook anul trecut, când a cumpărat studioul britanic de gaming Unit 2. Crayta se bazează pe Unreal Engine 4 și facilitează partajarea jocurilor prin simpla trimitere a unui link. (Profit.ro)

8. Noul manager de aplicații, Stage Manager, va fi disponibil doar pe iPad-urile cu M1, deoarece necesită mai multe resurse decât pot oferi vechile cipuri. Stage Manager se bazează pe funcția „fast memory swap”, care folosește spațiul de stocare în rol de memorie, iar pentru afișarea simultană a 4 aplicații (8 cu un ecran secundar) sunt necesari până la 16GB RAM. (Digital Trends)

9. Hackeri susținuți de China au pătruns în rețelele mai multor companii importante de telecomunicații și furnizori de servicii pentru rețele, avertizează NSA, CISA și FBI. Aceștia s-au folosit de vulnerabilități cunoscute public pentru a pătrunde în rețele medii și mari, cu scopul de a intercepta date și a compromite mai departe și alte rețele. (Bleeping Computer)

10. În luna martie, Shields Health Care Group din Massachusetts, companie care furnizează servicii pentru peste 50 de spitale și clinici, a fost victima unui masiv atac cibernetic. Hackerii au accesat baza de date care conținea informațiile personale și medicale a două milioane de pacienți. (The Record)

Ți-ar mai putea plăcea
Bitcoin a trecut de $50,000 pentru prima oară de la finele lui 2021 – Cronica de Tehnologie
Pentru schimbarea unei baterii de iPhone, acasă, Apple trimite un kit de reparare care cântărește aproape 36 de kg – Cronică de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău