Google a lansat un nou update de urgență pentru Chrome, al treilea în mai puțin de patru luni – Cronica de Tehnologie

1. Cota comerțului electronic din întreg retailul a revenit în SUA la nivelul dinaintea pandemiei. Asta după ce, în martie, comerțul electronic a scăzut (-3,3% YoY, prima scădere din noiembrie 2013) concomitent cu creșterea vânzărilor în magazinelor fizice (11,2% YoY). (WSJ)

2. Google a lansat un nou update de urgență pentru Chrome, deja al treilea în mai puțin de patru luni. Sunt reparate două vulnerabilități, dintre care una 0-day, care afectează majoritatea utilizatorilor de Chrome, plus pe cei ai browserelor care se bazează pe Chromium, precum Edge, Brave și Vivaldi. (Profit.ro)

3. TikTok face obiectul mai multor investigații oficiale în SUA. Pe o parte, US Department of Homeland Security investighează serviciul pentru modul în care gestionează materialele ce conțin abuzuri ale minorilor. Pe de altă parte, Department of Justice verifică o funcție care ar fi exploatată de prădători. (FT)

4. Vânzările de semiconductori AI au generat $35.9 miliarde anul trecut, în creștere cu 60% YoY, iar până în 2024 se așteaptă o creștere de peste 20%. În același timp, investițiile în startup-urile din această zonă au crescut în 2021 la $1.8 miliarde, de $1.4 miliarde în 2020. (Protocol)

5. Apple colectează mai puține date decât alte companii, iar nivelul de acces al propriilor angajați la acestea este mult mai limitat. Asta punctează la capitolul intimitate pentru utilizatori, însă, limitează abilitatea companiei de a oferi facilități care ar fi posibile doar pe baza unor cantități mari de informații colectate de la utilizatori. (The Information)

6. Cel puțin nouă noi Mac-uri bazate pe patru versiuni diferite de cipuri M2 sunt în lucru. Este vorba de desktop-uri precum Mac mini și mai multe versiuni ale laptopurilor MacBook Air și MacBook Pro. Cele mai puternice sisteme vor beneficia de versiunile M2 Pro și M2 Max, ultimul urmând să dispună de un procesor cu 12 nuclee și nu mai puțin de 38 de nuclee grafice. (Profit.ro)

7. Un atacator a reușit să acceseze și să fure codul din mai multe arhive private de pe GitHub. Serviciul spune că accesul nu s-a obținut prin spargerea propriilor măsuri de securitate, ci prin interceptarea codurilor de autentificare. (Bleeping Computer)

8. Beanstalk, un stablecoin pentru credit bazat pe Ethereum, a pierdut aproximativ $182 de milioane în mai multe active crypto. Atacatorul a folosit jetoane guvernamentale, obținute printr-un împrumut rapid, pentru a intercepta fondurile trimise la o adresă de donații pentru Ucraina. (The Block)

9. Opera a lansat Crypto Browser pe iPhone, disponibil anterior pe Android, Windows și MacOS. Browser-ul, care promite că va face Web3 la fel de accesibil ca internetul actual, oferă acces la aplicații descentralizate, NFT-uri și operațiuni crypto printr-un portofel digital integrat. Pentru securitate și intimitate, browser-ul include un VPN, un Adblock și un Tracker Blocker. (Profit.ro)

10. Live streaming-ul jocurilor neautorizate a fost interzis în China. Sunt vizate, în special, jocurile și competițiile din alte țări, care nu mai au voie să fie transmise în direct fără o aprobare anterioară. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Presa de stat din China scrie că NSA a dobândit acces la rețeaua de telecomunicații a țării – Cronica de Tehnologie
Meta/Facebook a anunțat concedierea a peste 11.000 de angajați – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău