Google a prezentat noua serie de smartphone-uri Pixel 8 – Cronica de Tehnologie

1. Google a prezentat noua serie de smartphone-uri Pixel 8, compusă din modelele Pixel 8 (de la $700) și Pixel 8 Pro (de la $1,000). Acestea vin cu upgrade-uri minore, dintre care se remarcă chipset-ul Tensor G3 și o serie de promisiuni pe partea de AI. Cele două vor beneficia de suport software timp de șapte ani. (Profit.ro)

2. Pixel Watch 2 (de la $350), prezentat de Google alături de noile smartphone-uri, este și el, de asemenea, un upgrade minor, care păstrează designul modelului de anul trecut. Compania promite o autonomie mai mare, dar asta nu prin prisma creșterii semnificative a capacității bateriei, ci a scăderii rezoluției ecranului la 384 x 384 pixeli. (News.ro)

3. Standardele pentru nuanțele pielii folosite de Meta, Google și alte companii în aplicațiile de AI nu percep corect diversitatea culorilor pielii. Un studiu făcut de Sony arată că acestea nu reușesc să perceapă tonurile roșii și galbene. (Wired)

4. Amazon a folosit un algoritm pentru a crește prețurile, susține FTC în procesul intentat companiei. Datorită puterii deținute de aceasta în cadrul multor categorii de produse, terții comercianți au făcut același lucru în multe cazuri. În situațiile în care nu s-a întâmplat asta, algoritmul a restabilit prețurile la nivelul anterior. (WSJ)

5. Google a lansat oficial Android 14, care este acum disponibil pentru smartphone-urile Pixel și va ajunge, în lunile care urmează, și pe dispozitivele altor producători. Dintre noutățile aduse se remarcă opțiunile de personalizare a lock screen-ului și extinderea suportului pentru passkeys, care facilitează logarea cu amprenta în locul completării parolei. (News.ro)

6. Din februarie 2024, Gmail va implementa noi reguli împotriva spam-ului, care îi vizează pe cei care trimit mai mult de 5.000 de mesaje o dată. Serviciul deținut de Google ar putea să nu mai livreze mesajele celor au o rată de marcare ca spam de peste 0,3%, aceștia având acum obligația de a include un link pentru dezabonare dintr-un singur click. (CNBC)

7. Împreună cu statele membre, Comisia Europeană va derula evaluări colective de risc în patru domenii  tehnologice: AI, cipuri, cuantum și biotehnologie. Aceste evaluări ar putea duce la măsuri restrictive, precum limitarea exporturilor, în scopul reducerii riscurilor și a scurgerilor. (Euractiv)

8. Apple a lansat iOS 17.0.3, update menit să rezolve problema supraîncălzirii de la iPhone 15. Aceasta a fost identificată la puțin timp după lansarea noii serii, Apple spunând că sunt implicați aici mai mulți factori, vinovate fiind inclusiv anumite aplicații, printre care Uber și Instagram. (News.ro)

9. Google a anunțat Assistant with Bard, o versiune a propriului asistent digital care beneficiază de funcționalității noi, aduse de AI-ul generativ. Acesta ar trebui să poată răspunde la o gamă mai largă de întrebări și să ofere răspunsuri mai inteligente. (TechCrunch)

10. Canva a lansat Magic Studio, o suită de instrumente bazate pe inteligența artificială, care promite să facă mai accesibilă crearea conținutului. Compania spune că, în următorii trei ani, va plăti $200 de milioane creatorilor care sunt de acord ca propriul conținut să fie folosit pentru antrenarea AI-ului. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
TruthGPT, alternativa la ChatGPT pe care Elon Musk vrea să o creeze – Cronica de Tehnologie
Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău