Google a prezentat Pixel Fold, primul smartphone pliabil al companiei – Cronica de Tehnologie

1. Google a anunțat mai multe funcții noi de inteligență artificială, pe care urmează să le implementeze în motorul de căutare al companiei. Demonstrația de la I/O a arătat o secțiune specială dedicată răspunsurilor oferite de AI, deasupra rezultatelor obișnuite, dar sub primul calup de reclame. La bază stă noul LLM al companiei, PaLM 2. (News.ro)

2. Google a prezentat Pixel Fold, primul smartphone pliabil al companiei. Dispozitivul bazat pe chipset-ul Tensor G2 are un ecran principal de 7,6 inch și unul exterior de 5,8 inch, 12GB RAM, până la 512GB spațiu de stocare și va costa începând de $1,800, urmând să fie disponibil în țările în care Google vinde oficial hardware din luna iunie. (Profit.ro)

3. Google Maps nu șterge toate datele utilizatorilor care vizitează clinicile de avort, așa cum promitea gigantul american anul trecut. O parte dintre date, în special cele de localizare, sunt păstrate pe serverele companiei, ceea ce ar putea facilita persecutarea celor interesați de avort. (Washington Post)

4. Pixel 7a, noul smartphone mid-range al Google, a fost prezentat în cadrul conferinței I/O. Pentru $500, acesta împrumută mai multe caracteristici ale flagship-ului Pixel 7, inclusiv chipset-ul Tensor G2 și ecranul OLED FHD+ de 6,1 inch cu 90Hz rată de împrospătare. Compania promite update-uri de securitate vreme de cinci ani pentru acest model. (Profit.ro)

5. Chatbot-ul Bard este acum disponibil în 180 de țări și regiuni, fără listă de așteptare, dar România nu se numără printre acestea. În schimb, la un moment dat, limba română se va afla printre cele câteva zeci de limbi în care se va putea comunica cu chatbot-ul dezvoltat de Google. (News.ro)

6. Uniunea Europeană urmează să dea undă verde tranzacției prin care Microsoft vrea să cumpere Activision cu $69 de miliarde. Conform unor surse, un anunț în acest sens urmează a fi făcut pe 15 mai. Cu câteva săptămâni în urmă, tranzacția era blocată în Marea Britanie. (Reuters)

7. Uber lansează o funcție de rezervare a biletelor de avion în Marea Britanie, printr-un parteneriat cu Hopper. Aceasta face parte din noua strategie a companie, ce încearcă să ofere o „super aplicație” care să satisfacă toate nevoile de transport ale utilizatorilor. (FT)

8. Microsoft nu va mări salariile angajaților în 2023, anunță CEO-ul Satya Nadella. Compania, care la începutul anului anunța că disponibilizează 10.000 de oameni, va păstra bugetul de bonusuri și acțiuni, dar acesta va fi micșorat. (Reuters)

9. Google a lansat Labs, o secțiune în care utilizatorii se pot înscrie pentru a testa diverse experimente de AI derulate de companie. De aici, se poate face înscrierea pentru a dobândi acces la noile facilități anunțate pentru căutare și celelalte produse, însă, nu toate conturile sunt acceptate, iar unele experimente sunt disponibile doar pentru anumite țări. (Google)

10. YouTube a început să testeze „blocarea ad block-elor”, încercând să forțeze utilizatorii să se aboneze la Premium, dacă nu le plac reclamele. Utilizatorilor care intră pe site cu un ad blocker activ li se spune că acesta nu este permis pe YouTube și că au de ales între a-l dezactiva sau a plăti un abonament Premium. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
Prosus, o subsidiară a Naspers, grupul care deține eMAG, a ajuns să valoreze €123 miliarde dupa listarea pe bursă – Cronica de Tehnologie
Cercetătorii de la Universitatea din Dallas lucrează la o tehnologie care să extragă apa din aer – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău