Google a prezentat smartwatch-ul Pixel Watch, care va fi lansat pe piață la toamnă – Cronica de Tehnologie

1. Google a anunțat smartphone-ul Pixel 6a și a prezentat un teaser cu Pixel 7. Pixel 6a ($449) are ecran OLED de 6,1 inch (la doar 60Hz), două camere foto de 12MP și folosește chipset-ul Tensor cu 6GB RAM și 128GB stocare. Pixel 7 va fi lansat la toamnă și va veni cu o nouă versiune a chipset-ului Tensor. (Profit.ro)

2. Google a prezentat smartwatch-ul Pixel Watch, care va fi lansat pe piață la toamnă. Acesta are un ecran circular, subțire, care reușește să pară elegant și sportiv în același timp, iar pentru control folosește un digital crown tactil. Mai multe aplicații Google vor fi preinstalate (Assistant, Maps, Wallet etc.), iar integrarea Fitbit va aduce funcții de sănătate precum măsurarea pulsului și monitorizarea somnului. (News.ro)

3. Google va produce, din nou, tablete – anul viitor compania va lansa Pixel Tablet cu Android. Google nu a oferit alte informații, însă, sunt șanse foarte mari ca și viitoarea tabletă să se bazeze pe un chipset Tensor, produs intern. (TechCrunch)

4. Google Maps va avea un așa-zis „immersive view”. Acesta va combina imaginile aeriene cu cele luate de la nivelul străzii, pentru a oferi o nouă modalitate de descoperire a punctelor de atracție și va disponibil doar pentru anumite orașe. (9to5Google)

5. Divizia Reality Labs va renunța să mai dezvolte unele dintre proiecte, pentru că Meta mută focusul pe metavers și hardware. CTO-ul Andrew Bosworth le-a transmis oamenilor săi că unele dintre proiecte vor fi întrerupte sau anulate complet, dar că nu vor exista reduceri de personal. (Reuters)

6. Google Translate suportă 24 de limbi noi, ducând numărul total al acestora la peste 130. Noile limbi și dialecte sunt vorbite de peste 300 de milioane de oameni din regiuni precum Bolivia, Chile, India, Kenya, Etiopia și Sierra Leone. (9to5Google)

7. iPhone 15 va fi primul smartphone Apple cu USB-C, crede analistul Ming-Chi Kuo. Apple va renunța anul viitor la standardul Lightning și va trece la USB-C, care va aduce beneficii atât pentru încărcare, cât și pentru transferul de date. (MacRumors)

8. Google înlocuiește Google Pay cu Google Wallet, care se dorește a fi un fel de portofel digital pentru carduri de plată, dar și pentru acte de identitate, permise de conducere, bilete și legitimații de transport sau acces etc. (la fel ca Apple Wallet). Aplicația va fi disponibilă pe Android și Wear OS în peste 40 de țări, printre care și România. (9to5Google)

9. Airbnb anunță o serie de update-uri care îmbunătățesc funcționalitatea serviciului, precum opțiunea rezervării a două cazării pe durata unei săptămâni și un filtru pentru categorii la căutare. Totodată, serviciul va vinde și asigurări de călătorie prin AirCover. (TechCrunch)

10. Sony a anunțat Xperia 1 IV, un smartphone care impresionează pe partea foto datorită camerei tele cu zoom optic continuu, dar care costă de la $1.400. Camera tele are o lungime focală cuprinsă între 85mm și 125mm, echivalentul unei măriri optice de 3,5X – 5,2X. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: 52% dintre răspunsurile ChatGPT din domeniul programării sunt greșite – Cronica de Tehnologie
Google le-a cerut propriilor angajați să corecteze manual răspunsurile greșite ale chatbot-ului Bart – Cronica de Tehnologie