Google amenință că nu va mai afișa știri în Canada – Cronica de Tehnologie

1. Inflection AI primește o finanțare de $1.3 miliarde, care duce valoarea companiei lansate acum un an la $4 miliarde. Condusă de co-fondatorul DeepMind Mustafa Suleyman, aceasta și-a lansat primul chatbot, numit Pi, în urmă cu doar două luni. (Forbes)

2. Consiliul de Supraveghere din cadrul Meta cere companiei să-l suspende pe Prim Ministrul Cambodgiei de pe Facebook și Instagram pentru incitare la ură. Acesta a postat, la începutul anului, o filmare în care-și amenința cu bătaia rivalii politici. Meta are la dispoziție 60 de zile să ia o decizie. (News.ro)

3. Mai multe companii de publicitate cer YouTube să le dea banii înapoi pentru reclamele video pe care nu le-a afișat utilizatorilor, fapt scos la iveală după o cercetare făcută de Adalytics. Cercetarea a arătat că milioane de reclame servite de YouTube sunt plasate în locuri în care nu sunt văzute de utilizatori și fără sunet. (FT)

4. Google amenință că nu va mai afișa știri în Canada, dacă Legea C-18 va intra în vigoare în forma actuală. Asta după ce, în urmă cu doar câteva zile, Facebook spunea același lucru. Legea prevede ca platformele online să plătească pentru știrile preluate de la publicațiile de presă, însă, Google consideră că este prea strictă. (Profit.ro)

5. Serviciile Microsoft de cloud au generat anul trecut mai puțin de jumătate din banii făcut de Amazon Web Services. Șeful Microsoft, Satya Nadella, a spus că, anul trecut, compania pe care o conduce a câștigat $34 de miliarde din cloud. AWS a avut venituri de $72 de miliarde în 2022. (The Information)

6. Niantic își închide studioul de jocuri din Los Angeles și disponibilizează 230 de angajați. Producătorul Pokemon Go explică, într-un mesaj intern, că veniturile companiei au crescut mai greu decât cheltuielile. (Kotaku)

7. Motorul de căutare Bing și chatbot-ul cu același nume din browser-ul Edge vor dobândi funcții de shopping bazate pe AI, care vor fi disponibile în SUA. Printre altele, AI-ul va putea fi folosit pentru a realiza rapid comparații tehnice între produse similare. Microsoft va face bani în acest caz din marketing afiliat. (TechCrunch)

8. Binance rămâne fără suportul partenerului european Paysafe, care nu va mai lucra cu serviciul de schimb cripto din 26 septembrie. Compania s-a retras deja din Marea Britanie, Olanda și Cipru și i-a fost ordonat să-și înceteze activitatea în Belgia. (CoinDesk)

9. Mai mulți cercetători și activiști au depus o plângere GDPR împotriva Pornhub în Italia. Site-ul pentru adulți este acuzat că gestionează în mod ilegal datele utilizatorilor, nerespectând nici cele mai elementare norme comunitare și realizând un profil sexual al fiecărui vizitator în funcție de clipurile urmărite. (Wired)

10. Bose recheamă în service peste un milion de subwoofere, din cauza riscului de incendiu. Sunt vizate sisteme audio vândute în perioada 1994 – 2007, care au costat între 200 de dolari și 2.200 de dolari. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook are în lucru o brățară neuronală care interpretează semnalele electrice trimise de creier către mâini – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – O nouă vulnerabilitate gravă descoperită în procesoarele Intel
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău