Google ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea Fitbit – Cronica de Tehnologie

1. Google ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea producătorului de wearables Fitbit, o achiziție pe care Google ar putea să o folosească pentru a intra pe această piață. Acțiunile Fitbit au crescut cu 27% după publicarea informației. Fitbit are un centru de dezvoltare în România.(Reuters)

2. Apple lansează AirPods Pro, o pereche de căști wireless premium care costă $249 și vor fi disponibile din 30 octombrie. Noile căști dispun de un sistem de reducere a zgomotului care se auto-ajustează în funcție de sunetele detectate de până la 200 de ori pe secundă și care poate fi dezactivat la nevoie. (Profit.ro)

3. Uber lansează Uber Money, divizie care își propune să ofere conturi bancare celor peste 4 milioane de șoferi și curieri ai platformei, ajungând eventual cu aceste servicii și la utilizatorii produselor Uber. Noua divizie include servicii precum portofele digitale și cărți de debit respectiv credit. (CNBC)

4. Microsoft readuce pe piață pachetul Xbox All Access, care facilitează cumpărarea în rate pe 24 de luni a unei console Xbox împreună cu Xbox Game Pass sau Xbox Live. Spre exemplu, Xbox One X și Xbox Game Pass Ultimate vor costa împreună $19.99 pe lună. (The Verge)

5. Spotify a ajuns la 113 milioane de abonați plătitori în Q3 (+31% YoY), în vreme ce numărul total al utilizatorilor activi lunar a crescut la 248 milioane (+30% YoY). Compania suedeză a înregistrat venituri de €1.73 miliarde (+28% YoY) și €241 profit, de la doar €43 milioane în urmă cu un an. Acțiunile Spotify au crescut după anunț cu 14%. (Spotify)

6. Apple a creat o nouă echipă însărcinată cu dezvoltarea produselor pentru casele inteligente. Șeful noii echipe este Andreas Gal, fostul CTO Mozilla și co-fondatorul Silk Labs. (Bloomberg)

7. Facebook dă în judecată serviciile care au găzduit în jur de 20 de site-uri care vindeau instrumente pentru spargerea conturilor de Facebook și furtul datelor personale. (Cnet)

8. Anandtech a testat Core i9-9990XE, procesorul Intel cu 14 nuclee care rulează la o frecvență de 5.0 GHz. Acest procesor va fi comercializat doar unor companii partenere Intel, pe bază de licitație. (AnandTech)

9. Google Search va înceta să mai indexeze conținutul Flash până la finalul acestui an. Fișierele SWF vor fi pur și simplu ignorate de boți. (VentureBeat)

10. Apple a lansat iOS 13.2 şi iPad OS 13.2. Acest update activează sistemul de procesare a imaginii Deep Fusion, care folosește învățarea mecanică pentru a îmbunătății detaliile și texturile, reducând nivelului de zgomot și făcând să arate mai bine în special fotografiile realizate în lumină slabă. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Teste: Mașinile autonome cu tehnologie Apple au acoperit anul trecut 727.423 km – Cronica de Tehnologie
Aviația americană testează, pentru prima oară, căștile de realitate virtuală pentru antrenarea piloților de elicopter – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău