Google are o a doua problemă tehnică în decurs de două zile – Cronica de Tehnologie

1. SolarWinds, platforma software pe care hackerii ruși au spart-o în atacul prin care au vizat mai multe instituții ale SUA, folosea parola “solarwinds123” pentru accesul la serverul de update-uri, susține un specialist în securitate, care spune și că a avertizat SolarWinds de această problemă anul trecut. SolarWinds a confirmat săptămâna aceasta că serverul său de update a fost spart de hackeri, care au livrat malware celor aproape 18.000 de clienți care foloseau soluția Orion. (Reuters)

2. Google are o a doua problemă tehnică în decurs de două zile, de această dată fiind afectat doar Gmail, care a fost inaccesibil sau a returnat erori la accesare vreme de aproximativ două ore și jumătate. Spre deosebire de problema din urmă cu o zi, acum au fost afectați doar în jur de 18.000 de utilizatori, conform Downdetector. (CNN)

3. Apple va crește cu 30% producția de iPhone-uri pentru prima jumătate a anului viitor, urmând să dezvolte până la 96 de milioane de unități, incluzând aici atât iPhone 12, cât și iPhone 11. Se estimează că, pentru întreg anul viitor, Apple ar vrea să producă 230 de milioane de iPhone-uri. În același timp, compania americană lucrează la un nou Apple TV, care ar urma să fie lansat în 2021. (Nikkei)

4. Signal lansează conferințele video criptate, la care pot participa până la 5 persoane, cu promisiunea că numărul participanților va fi mai mare în viitorul apropiat. Cea mai sigură aplicație de comunicare afișează participanții în chenare alăturate, însă face automat focus pe cel care vorbește. (Signal)

5. Google anunță efecte noi pentru fotografiile stocate în serviciul Photos, care va rămâne fără stocarea gratuită de la jumătatea anului viitor. Unele din imaginile readuse în actualitate de aplicație în cadrul secțiunii Memories vor primi un efect 3D Cinematic, care creează profunzime cu ajutorul învățării mecanice. (TechCrunch)

6. Facebook vrea să fenteze legislația europeană, punând utilizatorii britanici să accepte condițiile de utilizare ale reprezentanței sale din California, în locul celei din Irlanda. Mutarea este similară celei anunțate deja de Google și intră în efect de anul viitor. (Reuters)

7. Companiile de tehnologie vor plăti amenzi de până la £18 milioane sau 10% din veniturile anuale, dacă nu moderează conținutul ilegal, conform viitoarei legislații de specialitate din Marea Britanie. Legea se va aplica rețelelor sociale, site-urilor de jocuri, magazinelor online etc., însă vor fi exceptate comentariile utilizatorilor de pe site-urile de știri. Pentru Facebook, de exemplu, o amendă de 10% din venituri ar însemna $7 miliarde. (FT)

8. Twitter a fost amendat cu €450.000 de Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, pentru că nu a declarat și documentat complet o breșă de securitate. Este prima decizie transfrontalieră în materie de GDPR luată de instituția irlandeză, care este așteptată să dea verdicte în peste 20 de alte cazuri, în care sunt implicate companii precum Facebook, Google și Apple. (TechCrunch)

9. Facebook lucrează la o nouă funcție video, prin care utilizatorii ar urma să aibă posibilitatea de a intra în legătură directă cu influencerii și celebritățile contra cost. În cadrul opțiunii numite Super, utilizatorii ar putea plăti sau cumpăra cadouri pentru vedete, câștigând, astfel, posibilitatea de a apărea alături de acestea în cadrul stream-urilor video live. (Bloomberg)

10. Microsoft blochează Orion, aplicația celor de la SolarWinds compromisă de hackerii ruși printr-un update cu malware. Chiar începând de astăzi, Microsoft Defender va pune în carantină toate elementele aplicației, oprind inclusiv procesele care rulează la nivelul sistemului de operare. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Netflix confirmă că va intra în zona jocurilor. În prima fază în jocurile mobile – Cronică de Tehnologie
Studiu: Aproape 2% din cele mai profitabile 1.000 de aplicații din App Store sunt înșelătorii – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău