Microsoft testează o interfață web a serviciului de streaming pentru jocuri xCloud – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft testează o interfață web a serviciului de streaming pentru jocuri xCloud, urmând ca o versiune de test să fie lansată în primăvară. Aceasta va reprezenta, cel mai probabil, modalitatea prin care xCloud, la fel ca Stadia, va putea ajunge pe iPhone și iPad. (News.ro)

2. Jaguar va vinde doar mașini electrice începând cu 2025, urmând ca din oferta companiei să dispară automobilele pe bază de combustibili fosili și hibride. Și divizia Land Rover va avea în portofoliu, până în 2030, 60% automobile electrice. (Profit.ro)

3. Franța vrea ca Uniunea Europeană să acorde țărilor membre mai multă putere în lupta cu giganții din tehnologie, pentru ca acestea să poată amenda platformele online și să le oblige să elimine conținutul ilegal – în loc ca reglementarea să vină preponderent din Irlanda și Luxemburg. Anul viitor, va fi rândul Franței să prezideze Consiliul UE, în cadrul sistemului rotativ. (FT)

4. Inginerii de la Universitatea din California au creat primul dispozitiv wearable care măsoară semnalele cardiovasculare și mai mulți indicatori biochimici în același timp. Este un plasture de piele, care se lipește pe gât și monitorizează în permanență tensiunea arterială și ritmul cardiac. Acesta mai poate măsura nivelul de glucoză, alcool, cofeină și acidul lactic. (Techxplore)

5. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au reușit să identifice un bit cuantic de informație injectată într-un masiv “nor” compus din 100.000 de nuclee, controlând un singur electron din acesta cu ajutorul laserului. Transmiterea optică a informațiilor într-un sistem nuclear de stocare este considerată un pas important în dezvoltarea unui internet cuantic. (Phys)

6. Co-fondatorul OnePlus, Carl Pei, a cumpărat brandul Essential de la “părintele Androidului”, Andy Rubin. Pei a plecat de la OnePlus și a înființat Nothing, iar Essential este un brand defunct, după ieșirea de pe piața smartphone-urilor. Nothing ar putea vinde smartphone-uri sub brandul Essential. (Profit.ro)

7. Nature’s Fynd a dat drumul la precomenzi pentru primul produs, Fy Breakfast Bundle ($14.99 plus transport), care s-a epuizat rapid. Compania finanțată de fonduri precum cele ale lui Bill Gates și Al Gore, produce alimente pe bază de ciuperci culese din Parcul Național Yellowstone. (TechCrunch)

8. Parler este, din nou, online, după ce infrastructura rețelei a fost suspendată de Amazon în ianuarie, în urma atacului asupra Capitolului. Utilizatorii existenți pot posta, însă înregistrarea conturilor noi nu este încă disponibilă. (The Verge)

9. Google a fost amendat în Franța cu €1.1 milioane pentru inducerea în eroare a utilizatorilor cu privire la ratingurile hotelurilor. Google a folosit propriul sistem de evaluare cu stele, bazat pe un algoritm, care nu avea legătură cu adevăratele stele primite de hoteluri. (TechCrunch)

10. Apple va repara gratuit modelele de Apple Watch care nu se mai încarcă din cauza unei erori. Compania americană a lansat un update de software, care ar trebui să rezolve problema, însă, pentru cei care se vor confrunta în continuare cu aceasta, reparația se va face gratuit. Apple spune că doar un număr foarte mic de utilizatori ai modelelor Series 5 și SE nu-și pot încărca ceasurile. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Uniunea Europeană a promulgat Legea Cipurilor, urmând să investească €43 de miliarde pentru a crește producția locală – Cronica de Tehnologie
Microsoft spune că a atenuat cel mai amplu atacat DDoS din toate timpurile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău