Google Chrome folosește peste 11.000 de cookie-uri pentru a urmări acțiunile utilizatorilor săi – Cronica de Tehnologie

1. Google Chrome folosește peste 11.000 de cookie-uri pentru a urmări acțiunile și comportamentul utilizatorilor săi, arată un experiment. Browser-ul celor de la Google este și mai agresiv pe mobile, acolo unde trimite date de localizare de fiecare dată când se realizează o căutare. (Washington Post)

2. Bill Gates a declarat într-un interviu că cea mai mare greșeală a cariei sale a fost eșecul din lupta cu Android pentru piața sistemelor de operare mobile. Fondatorul Microsoft ia asupra lui o strategie greșită a companiei care a fost pusă până acum în responsabilitatea lui Steve Ballmer, șeful din acea vreme al companiei. (ArsTechnica)

3. Apple l-a angajat anul trecut pe Mike Filippo, cel care conducea dezvoltarea mai multor familii de cipuri pentru ARM. Este clar o mutare pe care Apple o face cu scopul de a-și dezvolta propriul modem 5G și generațiile viitoare. (MacRumors)

4. Tehnologiile de apărare cibernetică folosite de companiile din vest s-au dovedit insuficiente în fața hackerilor chinezi. Aceștia au atacat cu succes 8 mari companii de tehnologie, printre care IBM și HP, pe baza unor strategii elaborate și puse în aplicare vreme de mai mulți ani. (Reuters)

5. YouTube lansează o serie de opțiuni prin care oferă mai mult control utilizatorilor asupra recomandărilor făcute de algoritm. Aceștia pot acum, de exemplu, să elimine un canal din lista de recomandări. (Engadget)

6. Un studiu citat de oficialitățile americane pare să arate că teama de compania chineză este justificată, echipamentele acesteia fiind mai vulnerabile în fața atacurilor hackerilor decât cele ale companiilor rivale. (WSJ)

7. Tesco colaborează cu Trigo Vision, un startup israelian, în vederea dezvoltării unui sistem care să-i permită să renunțe ca casieri. Compania vrea să dezvolte în acest sens un sistem automatizat care include camere video și un software special ce elimină nevoia de casieri la ieșirea din magazine. (Bloomberg)

8. Producătorii consolelor de gaming avertizează că eventualele tarife protecționiste americane vor duce la scumpirea acestora. Scumpirea generală este estimată la +$840 milioane după impunerea taxelor pentru importurile din China. (Vice)

9. Google a lansat noi opțiuni de limitare a istoricului datelor de localizare pe Android și iOS. Utilizatorii pot alege acum ca acestea să fie șterse automat după 3 sau 18 luni. (The Verge)

10. Instagram anunță că va începe să afișeze reclame în secțiunea Explore. Cel puțin la început, reclamele nu vor apărea direct în lista de poze din Explore, ci după ce utilizatorul accesează o imagine și începe să deruleze în jos. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia va taxa veniturile digitale cu 3% de la 1 ianuarie – Cronica de Tehnologie
Google a lansat Android 11 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău