Google Glass ar putea avea un rol pozitiv în tratarea copiilor care suferă de autism – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a înregistrat venituri de $33.7 miliarde în Q2, cu 12% mai mult decât în urmă cu an. Profitul brut al companiei a crescut cu 20% de la an la an, ajungând la $12.4 miliarde. Au crescut diviziile de Cloud ($11.39B, 19% YoY), Business ($11.0B, 14% YoY) și Personal Computing ($11.3B, 4% YoY). Veniturile generate de consolele Xbox au suferit o scădere drastică, de 48 de procente. (Microsoft)

2. Google Glass ar putea avea un rol pozitiv în tratarea copiilor care suferă de autism, arată un studiu realizat de Universitatea Stanford. Ochelarii i-ar putea ajuta cei mici să recunoască emoțiile și să realizeze contact vizual. (NYTimes)

3. Slack resetează parolele pentru câteva mii de conturi ca urmare a unui atac petrecut în urmă cu 4 ani. Sunt vizate 1% din conturi, mai precis cele create înainte de atacul din martie 2015 care nu și-au schimbat între timp parola. (ZDNet)

4. Guvernul din Kazakhstan interceptează de săptămâna aceasta tot traficul realizat prin intermediul protocolului HTTPS. Providerii au fost obligați să le instaleze utilizatorilor un certificat care decriptează, copiază și criptează la loc traficul în toate browser-ele și pe toate dispozitivele. (ZDNet)

5. După mai mulți ani de teste și filmări care au devenit virale pe internet, Boston Dynamics va lansa anul acesta primul său robot comercial. Spot este un robot cu patru picioare care poate fi folosit, printre altele, pentru gestionarea depozitelor. (The Verge) (Video)

6. Comisia Europeană a amendat Qualcomm cu 242 de milioane de euro. Compania a abuzat de poziția sa dominantă în perioada 2009 – 2011, când a vândut cipuri 3G la un preț mai mic decât costul de producție către ZTE și Huawei. (Profit.ro)

7. Co-fondatorul WeWork, Adam Neumann, a încasat peste $700 milioane înainte de listarea la bursă, prin datorii și vânzări de acțiuni . (WSJ)

8. Un fost inginer Microsoft de origine ucrainiană a fost arestat, fiind acuzat de fraudă. Acesta ar fi încercat să fure de la fostul angajator monede virtuale în valoare de $10 milioane. Volodymyr Kvashuk a făcut parte din Universal Store Team, unde se ocupa de proiectele de comerț electronic ale companiei americane. (The Register)

9. La ora actuală există peste 700.000 de podcast-uri, în fiecare lună fiind publicate 2-3 mii de noi podcast-uri, conform serviciului de găzduire pentru acest tip de conținut, Blubrry. (NYTimes)

10. Orașul american Orlando renunță la tehnologia de recunoaștere facială în timp real dezvoltată de Amazon, după un test care a durat 15 luni și care a fost presărat cu numeroase probleme tehnice. Dincolo de încălcarea libertăților civile, programul Amazon Rekognition a fost acuzat că pur și simplu nu funcționează. (Orlando Weekly)

Ți-ar mai putea plăcea
Serviciul Poștal al Statelor Unite va livra corespondența cu camioane autonome – Cronica de Tehnologie
Căutările pe Google pot ajuta la depistarea focarelor de COVID-19 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău