NYTimes: Statele Unite ar fi atacat rețeaua electrică a Rusiei cu un malware – Cronica de Tehnologie

1. Toate cele trei iPhone-uri pe care Apple le va lansa în 2020 vor avea ecran OLED, iar modelul XR va fi singurul care nu va oferi suport 5G, conform analistului Ming-Chi Kuo de TF International Securities. Ecranul lui XS Max ar urma să crească la 6,7 inch. (Profit.ro)

2. Ripple a încheiat un parteneriat cu MoneyGram, în urma căruia MoneyGram va folosi moneda digitală XRP în operațiunile de transfer. Ripple va achiziționa între 8% și 10% din acțiunile MoneyGram cu $4.10 cenți pe acțiune, într-o tranzacție care ajunge la $30 milioane și poate fi suplimentată în următorii doi ani cu o infuzie de $20 milioane cash. (Fortune)

3. Statele Unite au atacat rețeaua electrică a Rusiei cu un malware, în ceea ce pare o încercare de descurajare a atacurilor cibernetice din ce în ce mai frecvente din partea rușilor. Nu se cunoaște deocamdată în ce măsură și în ce fel a fost afectată rețeaua. Președintele Trump a dezmințit categoric informația acuzând NYTimes de „fake news”. (NY Times)

4. Symantec susține că atacul suferit din februarie, în care parolele și listele de clienți au fost accesate de hackeri, reprezintă un incident izolat, în care a fost implicat un mic laborator de testare din Australia. (The Guardian)

5. Google a decis să nu mai aștepte suportul RCS din partea operatorilor și să-l activeze pe telefoanele din Marea Britanie și Franța până la sfârșitul acestei luni. Protocolul care ar trebui să ia locul SMS-ului pe telefoanele cu Android a fost acceptat de majoritatea operatorilor din lume, însă suportul tehnic întârzie să apară de mai bine de un an. (Profit.ro)

6. Un studiu recent sugerează că nivelul de adopție al asistenților digitali este exagerat și că, cel puțin în Statele Unite, procentul de utilizatori activi este undeva la 30%. Procentual, Siri are o adopție mai mare decât Google Assistant. (SearchEngineLand)

7. Într-o perioadă de 17 luni, încheiată în martie 2019, site-urile de gaming au suferit 12 miliarde de atacuri din partea hackerilor. Aproape două treimi din atacuri au fost realizate prin SQL Injection. (VentureBeat)

8. Timpul petrecut de utilizatori urmărind video în Snapchat s-a triplat în ultimul an, un aport important avându-l serialele originale. Doar Reality Show-ul Endless Summer a avut 28 de milioane de spectatori unici. (Hollywood Reporter)

9. Serviciul de streaming al IMDB își va tripla cantitatea de conținut în următoarele luni, urmând să primească producții de la Warner Bros, Sony și MGM. Noua denumire a serviciului de video streaming gratuit disponibil doar în Statele Unite este “IMDb TV”. (Variety)

10. Laptopurile Huawei au revenit în magazinul online al Microsoft, după ce au fost scoase ca urmare a noii legislații privind companiile care reprezintă un risc pentru securitatea Statelor Unite. Microsoft lasă de înțeles că ar mai vinde doar produsele Huawei aflate pe stoc. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Mai multe departamente de poliție din California și Georgia urmăresc vehicule și oameni cu drone autonome – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Microsoft vrea să intre pe piața platformelor de ecommerce

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău