Google Home a fost prins că ascultă, în secret, sunete ambientale – Cronica de Tehnologie

1. Google Home a fost prins că ascultă, în secret, sunete ambientale. Gigantul american a fost dat de gol după ce smart speaker-ul a început să emită notificări legate de produse non-smart din casă, despre care nu putea ști decât ascultând ce se întâmplă în jur. Google se apără spunând că este vorba de o funcție de securitate, ce a fost activată din greșeală după ultimul update de software. (Profit.ro)

2. Uber a cumpărat Autocab, o companie care dezvoltă software pentru taximetrie și este prezentă în 30 țări. Achiziția va permite companiei americane să pună în legătură clienții, prin intermediul propriei aplicații, cu șoferii altor companii inclusiv în zone în care Uber nu are propria flotă. (Bloomberg)

3. Facebook lansează oficial Reels, un produs care preia cele mai importante caracteristici ale TikTok și este integrat în Instagram. Reels acomodează clipuri de cel mult 15 secunde, asezonate cu muzică și eventual prelucrate cu ajutorul unor efecte și filtre. (TechCrunch)

4. A fost prezentată seria Galaxy Note 20, compusă din modelele Note 20 ($999) și Note 20 Ultra ($1.299). Cel din urmă este și cel mai avansat, având un ecran de 6,9 inch, camera foto de 108MP de la Galaxy S20 și stylus-ul S Pen. (Profit.ro)

5. Galaxy Z Fold 2, a doua versiune a smartphone-ului pliabil afectat anul trecut de mai multe probleme de construcție, a fost prezent la evenimentul Unpacked organizat ieri de Samsung. A fost, în fapt, doar un teaser, înaintea prezentării propriu-zise ce va avea loc pe 1 septembrie, în care Samsung a păstrat cea mai mare parte a misterului. Ecranul principal are 7,6 inch când este deschis, iar cel secundar măsoară 6,2 inch. Este așteptat ca Samsung să păstreze prețul de $1980 de anul trecut. (Profit.ro)

6. Microsoft întrerupe testarea serviciului de streaming pentru jocuri xCloud pe iOS, cu mai bine de o lună înainte de termenul fixat inițial. Dacă xCloud va fi lansat pe Android pe 15 septembrie, viitorul acestuia pe iOS este pus sub semnul întrebării aparent de politicile impuse de Apple, care are propriile interese în zona de gaming. (The Verge)

7. După Garmin și producătorul de aparate foto Canon a fost atacat cu ransomware. Au avut de suferit multe dintre domeniile web ale companiei și utilizatorii serviciului gratuit de stocare online, care au pierdut date. Atacatorii, care au folosit ransomware-ul Maze, ar fi intrat în posesia a 10TB de date. (Bleeping Computer)

8. Blackstone cumpără Ancestry.com cu $4.7 miliarde, din care ajunge să dețină 75%. Ancestry.com vinde truse de testare ADN și are peste 3 milioane de abonați plătitori. (Bloomberg)

9. 295 de extensii pentru Chrome, cu peste 80 de milioane de utilizatori, injectau reclame în paginile Google și Bing. Descoperite de AdGuard, acestea au scăpat, ca și în alte cazuri, măsurilor de securitate luate de Google și erau disponibile în magazinul oficial de extensii pentru Chrome. (ZDNet)

10. Valoarea acțiunilor startup-ului de comerț electronic BigCommerce a crescut 292% după debutul la bursă. Prețul inițial fusese stabilit la $24. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Hackerii au spart baza de date a unui cazino prin intermediul unui termometru de acvariu
Facebook amână lansarea serviciului de Dating în Europa – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău