Sony a amânat lansarea PlayStation 5, pe fondul protestelor din Statele Unite – Cronica de Tehnologie

1. Angajații Facebook au organizat un protest virtual împotriva deciziei companiei de a nu interveni în cazul postărilor inflamatorii ale politicienilor și, în special, în contextul protestelor, ale lui Donald Trump. Mai mulți angajați au refuzat să lucreze luni, iar în interiorul companiei circulă petiții care îndeamnă cât mai mulți angajați să ia poziție. (Profit.ro)

2. Piața smartphone-urilor a scăzut în primul trimestru, în contextul pandemiei, cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din top 5, doar Xiaomi este pe plus. Huawei a scăzut cel mai mult, 27,3%, iar Apple cel mai puțin, 8,2%. Nu s-a modificat ierarhia din top 5, însă diferența cotei de piață dintre Huawei și Apple s-a redus la 0,5%. (Profit.ro)

3. Mai mulți publisheri au dat în judecată biblioteca non-profit Internet Archive pentru că aceasta a decis să ofere acces gratuit utilizatorilor, pe durata pandemiei, la 1,3 milioane de cărți. Hachette, Penguin Random House, Wiley și HarperCollins acuză Internet Archive de piraterie. (NYTimes)

4. Sony a amânat lansarea PlayStation 5. Inițial, evenimentul era programat pentru 4 iunie, însă, pe fondul protestelor din Statele Unite, producătorul japonez a decis să facă prezentarea oficială la o dată viitoare, pentru a permite “unor voci mai importante să se facă auzite”. (The Verge)

5. Piața de wearables a crescut în primul trimestru cu 29,7% YoY, după ce au fost livrate 72,6 milioane de unități. Liderul pieței este în continuare Apple, care a livrat 21,2 milioane de unități și are o cotă de piață de 29,3%. (IDC)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. Samsung lansează programul Access în Statele Unite, care, pentru între $37 și $48 pe lună, le aduce celor care cumpără un smartphone din seria S20 anumite beneficii, printre care acces la versiunea premium de Microsoft 365, 1TB stocare pentru OneDrive, garanție extinsă și mai multe upgrade-uri. (9to5Google)

7. Apple a avut nevoie doar de o săptămână pentru a bloca cel mai nou jailbreak. Producătorul iPhone-ului a lansat iOS 13.5.1, care rezolvă vulnerabilitatea ce a stat la baza jailbreak-ului care funcționa pe toate iPhone-urile ce foloseau iOS 11 sau mai nou. (Profit.ro)

8. Google anulează contractele pentru unii dintre angajații temporari, încercând să reducă cheltuielile în contextul în care veniturile din publicitate au scăzut din cauza pandemiei. Conform unor surse, sunt vizate în jur de 2.000 de persoane la nivel global. Google are peste 130.000 de angajați temporari în toată lumea, mai mulți decât angajații cu normă întreagă. (NYTimes)

9. Funcțiile de programare a posturilor și salvare a drafturilor sunt disponibile pe versiunea web a Twitter. Programarea poate fi făcută pe cel mult 18 luni, iar opțiunea de salvare a drafturilor apare dacă fereastra de compunere este închisă fără publicarea conținutului. (Neowin)

10. Google are reclame pe 84% dintre site-urile care publică dezinformări legate de COVID-19, arată un studiu făcut de Global Disinformation Index pe 49 de site-uri ce promovează inclusiv știri false despre 5G și Bill Gates în contextul pandemiei. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Instagram va implementa mai multe măsuri de protecție pentru copii – Cronica de Tehnologie
CNWE (Europa Centrală, de Vest și de Nord) a devenit cel mai activ bloc de criptomonede din lume – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău