Un proiect de lege își propune să reglementeze conceptul de deepfake în România – Cronica de Tehnologie

1. Un proiect de lege își propune să reglementeze conceptul de deepfake în România, care este definit drept conținutul video sau audio creat și gestionat cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel încât să furnizeze aparența că o persoană a spus sau a făcut lucruri pe care în realitate nu le-a spus sau nu le-a făcut. Legiuitorul dorește ca aceste creații să fie permise când au un scop legitim, identificabil și asumat, respectiv interzise când sunt concepute și difuzate în scop malițios. Nerespectarea poate fi pedepsită cu închisoare între 6 luni și 2 ani. (Profit.ro)

2. Profitul operațional Samsung a scăzut cu peste 95% YoY în Q1, la aproximativ $450 de milioane, ceea ce reprezintă cel mai scăzut nivel din 2009. În consecință, compania coreeană anunță că va reduce semnificativ producția de cipuri. (Bloomberg)

3. Startup-urile din America de Nord au primit finanțări în valoare de $46.3 miliarde în primul trimestru al acestui an. Suma reprezintă o creștere de 31% față de trimestrul anterior, dar este cu 46% sub cea înregistrată în urmă cu un an. (Inside.com)

4. Înregistrările video realizate la bordul mașinilor Tesla au circulat pe chat-urile interne ale companiei, între angajații Tesla, în perioada 2019 – 2022, susțin foști angajați. Oficial, compania spune că aceste camere integrate sunt necesare pentru funcțiile de asistență și că este respectată în întregime intimitatea utilizatorilor. (Reuters)

5. Google anunță măsuri restrictive pentru aplicațiile de împrumuturi din Play Store, după ce mai multe astfel de servicii au avut un „comportament prădător” Astfel, din 31 mai, aceste aplicații nu vor mai avea acces la stocarea externă, localizarea precisă, istoricul apelurilor, contacte, imagini și filmări. (TechCrunch)

6. Importurile americane de cipuri au crescut cu 17% YoY la $4.86 miliarde în luna februarie. 83% dintre importuri vin din Asia, în special din Malaezia (20%), Taiwan (15,1%), Vietnam (11,6%) și Tailanda (8,7%). (Bloomberg)

7. În ciuda unei posibile blocări, cheltuielile cu publicitatea pe TikTok au crescut cu 11% în SUA luna trecută. Printre companiile americane care investesc cel mai mult în reclame pe platforma socială chineză se numără Pepsi, DoorDash, Amazon și Apple. (FT)

8. Disponibilizările făcute de Meta au afectat serviciul de suport al companiei, care și așa lăsa mult de dorit. Utilizatorii, companiile și influencerii spun că nu mai are cine să-i ajute cu problemele tehnice, precum blocarea conturilor din cauza bug-urilor, dar nici cu cele de securitate, precum hack-urile. (CNBC)

9. O nouă modificare legislativă din India le interzice platformelor sociale să găzduiască informații înșelătoare despre activitatea guvernului. Pentru a stabili ce este sau nu este adevărat, Facebook, Twitter și celelalte rețele vor trebui să apeleze la sistemul de verificare al guvernului. (TechCrunch)

10. Samsung și AMD au semnat un acord prin care soluțiile grafice Radeon vor fi integrate în mai multe cipuri Exynos, extinzând o înțelegere ce datează din 2019. Asta va aduce „grafică de console și consum optimizat de energie” pe mai multe smartphone-uri Samsung, promite compania coreeană. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Milioane de echipamente Cisco sunt afectate de mai multe vulnerabilități grave – Cronica de Tehnologie
Producătorul chinez de mașini electrice Nio vrea să-și reducă forța de muncă cu 30% până în 2027 și să înlocuiască oamenii cu roboți și AI – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău