Google lansează Android 10, după 6 luni de testare – Cronica de Tehnologie

1. Google lansează Android 10, după 6 luni de testare. Noua versiune este deja disponibilă pentru smartphone-urile din seria Pixel, cum era de așteptat, dar și pe Essential Phone, smartphone-ul produs de compania lui Andy Rubin, “părintele” Android-ului. (Profit.ro)

2. Google este noua țintă majoră a procuraturii americane. Peste jumătate din procurorii Statelor Unite lucrează la o investigație legată de politicile anti-concurențiale folosite de Google. Un anunț oficial în acest sens urmează a fi făcut săptămâna viitoare. (Washington Post)

3. Facebook nu mai realizează scanarea facială a utilizatorilor săi în mod implicit. Pe parcursul următoarelor săptămâni va fi implementată o modificare prin care recunoașterea facială nu va fi folosită decât dacă este activată manual de utilizator. (Facebook)

4. YouTube a eliminat peste 4 milioane de canale, 9 milioane de clipuri și 500 de milioane de comentarii pentru încălcarea regulilor comunității în al doilea trimestre al anului. Peste 87% dintre cele 9 milioane de clipuri eliminate în al doilea trimestru din 2019 au fost inițial identificate de sistemele automate. (Profit.ro)

5. Cea mai nouă versiune de Firefox blochează automat cookie-urile terțe, fingerprinting-ul, cryptomining-ul și nu mai rulează conținutul flash fără permisiunea utilizatorului. Firefox 69 mai include optimizări de performanță pentru Windows 10 și de consum al energiei pentru macOS. (VentureBeat)

6. Samsung va lansa anul viitor un al doilea smartphone pliabil cu ecran de 6,7 inch, care va folosi un sistem similar telefoanelor cu clapetă. Acesta ar urma să fie mai subțire și mai ieftin decât Galaxy Fold. (Bloomberg)

7. Huawei acuză Statele Unite că folosește atacuri cibernetice împotriva rețelelor sale și că agenții FBI îi supun angajații la presiuni pentru a obține informații. Compania chineză nu oferă și dovezi în sprijinul acuzațiilor. (NY Times)

8. Amazon testează un sistem de plată prin scanarea mâinii în supermarketurile Whole Foods. Tehnologia este diferită de scanarea amprentelor folosită pe smartphone-uri și nu necesită atingerea scanerului cu mâna. (NY Post)

9. Forumul webcomicului XKCD a fost atacat de hackeri, care au furat în jur de 560.000 de nume de utilizatori, parole, email-uri și IP-uri. (Vice)

10. Aplicația Gmail pentru iPhone a primit o opțiune prin care pot fi blocate imaginile folosite pentru email tracking. Aceasta este disponibilă deocamdată doar pe conturile personale, nu și pe cele din G Suite. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Mașina electrică autonomă la care lucrează Apple va fi lansată cel devreme în 5-7 ani – Cronica de Tehnologie
Mai multe companii chineze (Tencent, Alibaba și Xiaomi) dezvoltă clone de Clubhouse – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău