Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind baloane – Cronica de Tehnologie

1. Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind pentru conexiuni baloane. “Nu am găsit o modalitate de a obține costurile suficient de mici pentru a construi o afacere durabilă”, a declarat șeful Loon, Alastair Westgarth. Loon lansase, în vara anului trecut, primul serviciu comercial în Kenya. (Profit.ro)

2. Apple ar putea lansa anul viitor o cască autonomă de realitate virtuală, mai avansată, dar și mai scumpă decât produsele care există acum pe piață. Casca va folosi un procesor Apple mai puternic decât M1 și va avea inclusiv funcții limitate de AR. Apple mai lucrează și la o pereche de ochelari de AR, care se află în fazele incipiente de proiectare. (Profit.ro)

3. Galaxy S21 Ultra este foarte bun din punct de vedere hardware, cu ecran de calitate și rată mare refresh, alături de un sistem foto și el excelent. Pe partea de software, însă, dezamăgesc aplicațiile Samsung care sunt invadate de reclame. (The Verge)

4. Angajaților Facebook li s-a transmis, la finele anului trecut, să pună accent pe intimitate în produsele pe care le dezvoltă. Vicepreședintele Andrew Bosworth, autorul email-ului intern, mai spune că felul în care compania a funcționat până acum nu se mai potrivește cu pretențiile celor care îi folosesc produsele. (OneZero)

5. Situația contului de Facebook al lui Donald Trump va fi decisă de Oversight Board, o comisie independentă în cadrul companiei, creată tocmai pentru a evalua cele mai complicate și importante decizii privind conținutul. Oricare va fi hotărârea finală în acest caz, se va crea un precedent important în social media, după care ar putea fi judecate și cazurile viitoare. (Facebook)

6. O nouă aplicație de chat, numită Beeper, își propună să aducă în aceeași interfață 15 servicii, printre care iMessage (care ar ajunge astfel pe Windows și Android), WhatsApp, Signal, Telegram, Slack, Twitter, Discord, Instagram și Facebook Messenger. Lansată de fondatorul Pebble, Beeper va costa $10 pe lună. (The Verge)

7. Un judecător federal a respins cererea Parler de a obliga Amazon să-i reactiveze platforma socială, considerând că nu a venit cu dovezi care să susțină acuzațiile de antitrust. Parler poate ataca decizia, care nu este finală. (The Verge)

8. 40% dintre fondatorii chestionați în cadrul unui sondaj recent spun că cel mai bun sistem pentru un startup este unul descentralizat, cu oameni care lucrează de la distanță. Aceștia mai spun că ar putea opta pentru un program hibrid, cu doar 2-3 zile pe săptămână la birou. (Initialized)

9. Google a căzut la un acord cu APIG, asociație care reprezintă în jur de 300 de instituții de presă din Franța, prin care va plăti pentru fragmentele pe care le preia din articolele acestora. Nu se știe cât va plăti Google pe textele preluate, însă decizia constituie un exemplu și pentru alte țări în care Google refuză să plătească pentru informațiile preluate și afișate în cadrul propriilor servicii. (TechCrunch)

10. 2021 va aduce o schimbare de paradigmă în ceea ce privește formatul ecranelor de laptop. Deja din prima jumătate a anului vor fi lansate numeroase laptopuri cu ecrane mai înalte, care vor folosi un raport al imaginii de 16:10, 3:2 și chiar 4:3. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Meta dezvoltă un AI care va construi lumi virtuale pe baza comenzilor vocale și a descrierilor făcute de utilizator – Cronica de Tehnologie
„Nașul inteligenței artificiale” pleacă de la Google după mai bine de 10 ani – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău