Google lucrează împreună cu Guvernul american la un site pentru informarea cu privire la coronavirus – Cronica de Tehnologie

1. Google lucrează împreună cu Guvernul american la un site pentru informarea cu privire la coronavirus. Printre altele, site-ul va include informații despre simptome, riscuri și testare. (Reuters)

2. TikTok și-a bătut recordul de download-uri în februarie, cu aproape 113 milioane de download-uri din App Store și Google Play. Aplicația chinezească este aproape să atingă pragul de 2 miliarde de instalări. (SensorTower)

3. Utilizarea WhatsApp a crescut în Italia cu 20% față de anul trecut. În același timp, suita de project management Microsoft Teams și-a dublat numărul de utilizatori. (Profit.ro)

4. Apple ar putea lansa săptămâna asta un nou MacBook Air. Acesta va fi primul dintr-o serie mai lungă de produse pe care Apple le pregătește pentru prima jumătate a anului, printre care un urmaș al lui iPhone SE, noi modele de MacBook Pro și iPad Pro. (MacRumors)

5. Airbnb va restitui toți banii în cazul anulării rezervărilor făcute pentru perioada 14 martie – 14 aprilie, indiferent de condiția inițială pentru anulare. Este a doua modificare în acest sens făcută de Airbnb în ultima săptămână, acesta din urmă fiind valabil la nivel global. (Profit.ro)

6. Marii operatori de comunicații americani promit că nu-i vor deconecta pe cei care nu-și plătesc abonamentele la timp și, în plus, vor monta hotspot-uri Wi-Fi gratuite în orașe. Măsurile fac parte dintr-o inițiativă a FCC ce are ca scop menținerea conexiunilor la internet pentru americani pe perioada crizei declanșate de coronavirus. (Washington Post)

7. YouTube lansează secțiunea Explore, care înlocuiește vechiul Trending. În afara conținutului popular care se potrivește intereselor utilizatorului, în Explore sunt afișate și shortcut-uri către categoriile principale de conținut. (9to5Google)

8. Firefox 74 recomandă instalarea unei versiuni îmbunătățite a extensiei Facebook Container, dezvoltate chiar de Mozilla. Aceasta izolează cookie-urile Facebook de restul site-urilor vizitate, pentru a împiedica Facebook să urmărească utilizatorii peste tot. (The Register)

9. Iranul a lansat o aplicație care pretinde că poate să diagnosticheze virusul COVID-19, dar care nu doar că nu face acest lucru, dar urmărește în timp real localizarea utilizatorilor. Aplicația, care a fost deja eliminată de Google din magazinul oficial, a fost recomandată chiar de Ministerul de Sănătate, care a trimis un SMS în acest sens tuturor cetățenilor. (Vice)

10. O bibliotecă virtuală din Minecraft, creată de Reporters Without Borders și numită Biblioteca Necenzurată, le permite oamenilor din toată lumea să acceseze materiale jurnalistice cenzurate și să afle mai multe informații despre libertatea presei. (Uncensored Library)

Ți-ar mai putea plăcea
Dezvoltatorii de aplicații au câștigat aproape $32 de miliarde în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Facebook a fost nevoita să comunice pe Twitter despre cea mai mare întrerupere a serviciilor sale
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău