Google Meet a depășit 50 de milioane de download-uri din Play Store – Cronica de Tehnologie

1. FBI a reușit să deblocheze iPhone-ul atacatorului de la baza din Pensacola fără ajutorul Apple. Agenția americană, deși a dovedit în mai multe rânduri că poate învinge măsurile de securitate de pe iPhone-uri, insistă în continuare pentru crearea unui backdoor care să-i ușureze accesul. (9to5mac)

2. La doar câteva zile după ce Statele Unite au extins la nivel global embargoul împotriva Huawei, producătorul taiwanez de cipuri TSMC anunță că nu mai execută comenzi noi venite de la Huawei. TSMC este un furnizor esențial pentru Huawei și a fost „motivat” recent de Statele Unite cu suport pentru construirea unei fabrici de $12 miliarde în Arizona. Nikkei

3. Minecraft a trecut de 200 milioane de copii vândute. Luna trecută, în condițiile izolării sociale, numărul de utilizatori noi ai jocului a crescut cu 25%. (Profit.ro)

4. O companie de sănătate americană, Butterfly Network, oferă un scanner medical portabil cu ultrasunete, bazat pe ARKit. Butterfly iQ poate fi folosit de pacienți pentru a-și face singuri radiografii, care sunt transmise și interpretate de la distanță de medici. (Cnet)

5. Britanicii de la Dyson au făcut pentru prima oară publice informații despre mașina electrică pe care au renunțat în cele din urmă să o mai dezvolte. N526 trebuia să fie o mașină cu 7 locuri și o autonomie de aproape 1.000 kilometri. (Engadget)

6. Logitech a anunțat Circle View, o cameră video inteligentă care folosește HomeKit Secure Video și pune accent pe intimitate. Camera, care costă $159.99, este dotată cu un buton ce oprește atât înregistrarea video, cât și pe cea audio. (9to5mac)

7. Bilibili, cea mai apropiată alternativă chineză la YouTube, a crescut cu 70% în primul trimestru al anului, ajungând la 172 milioane de utilizatori lunari. Platforma în care au investit, printre alții, Sony, Alibaba și Tencent, a pierdut în primul trimestru $76.1 milioane. (TechCrunch)

8. Google Meet a depășit 50 de milioane de download-uri din Play Store. Urmașul lui Hangouts creștea la ultimul anunț oficial, făcut în aprilie, cu 2 milioane de utilizatori noi în fiecare zi. (Profit.ro)

9. Swiggy, un startup indian care face livrare de mâncare și este finanțat de Naspers, disponibilizează 1.100 de angajați (aproape 14% din forța de muncă), încercând să reducă pierderile pricinuite de scăderea comenzilor pe durata pandemiei. Cei disponibilizați sunt compensați cu salariul pe 3 luni. (Reuters)

10. Google a scos din Play Store aplicația Podcast Addict, care are milioane de utilizatori și concurează cu Google Podcasts, pe motiv că include conținut ce are legătură cu COVID-19. Noile politici Google prevăd că toate aplicațiile care includ referințe la COVID-19 trebuie să fie autorizate de guvern sau instituțiile publice de sănătate. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Streaming-ul live a crescut în luna aprilie cu 99% față de anul trecut – Cronica de Tehnologie
Google a plătit în 2020 recompense în valoare de $6.7 milioane în cadrul programului său de bug bounty – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău