Google Search a indexat conversațiile utilizatorilor cu chatbot-ul Bard – Cronica de Tehnologie

1. Meta a prezentat casca Quest 3 (de la $500), care este un produs de realitate mixtă, spre deosebire de modelele anterioare, ce se rezumau la realitatea virtuală. Dotată cu chipset-ul Snapdragon XR2 Gen 2, 8GB RAM și de la 128GB spațiu de stocare, Quest 3 promite dublarea performanței grafice, în condițiile în care gaming-ul este principalul focus al produsului. (Profit.ro)

2. Google Search a indexat conversațiile utilizatorilor cu chatbot-ul Bard, care au ajuns să apară în paginile motorului de căutare. Problema apare în cazul conversațiilor pe care utilizatorii le-au partajat cu alte persoane. Compania spune că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru și că lucrează la o rezolvare. (Fast Company)

3. ChatGPT poate, în sfârșit, să caute răspunsuri pe web (cu Bing), după ce, până acum, avea acces doar la informații publicate înainte de septembrie 2021. Facilitatea este disponibilă numai abonaților ChatGPT Plus și Enterprise. (Reuters)

4. Apple s-a folosit de Bing pentru a negocia implementarea Google Search ca motor de căutare implicit pe dispozitivele sale, spune Microsoft în procesul în care Google este judecat pentru modul în care și-a impus motorul de căutare. „Apple câștigă mai mulți bani de pe urma lui Bing decât Bing”, a mărturisit Mikhail Parakhin, șeful serviciilor de publicitate și web ale Microsoft. (Bloomberg)

5. Meta va implementa chatboți și instrumente AI pe platformele sale sociale. Instagram va permite prelucrarea imaginilor pe baza comenzilor scrise și, în același mod, pe toate platformele sociale ale companiei vor putea fi generate stickere de înaltă calitate în doar câteva secunde. (News.ro)

6. Jony Ive și șeful OpenAI Samsung Altman ar fi discutat despre dezvoltarea unui produs hardware de AI. Nu se știe ce funcționalități ar urma să aibă viitorul dispozitiv, discuția dintre cei doi, care sunt și prieteni, rezumându-se la aspectele de design. (The Information)

7. Panos Panay, fostul șef de produs care la Microsoft se ocupa de Windows și Surface, va lucra pentru Amazon de la finele lunii viitoare. „Panos va fi un mare plus pentru divizia noastră de dispozitive și servicii” le-a scris colegilor săi șeful pe partea de hardware de la Amazon Dave Limp, confirmând informația vehiculată pe surse în ultimele zile. (The Verge)

8. Qualcomm a prezentat cipurile Snapdragon XR2 Gen 2 și Snapdragon AR1 Gen 1, care sunt folosite de noua cască de realitate mixtă și noua pereche de ochelari inteligenți dezvoltați de Meta. Snapdragon XR2 Gen 2 promite o performanță grafică de 2,5 ori mai mare și o putere de procesare pentru AI de 8 ori mai mare decât generația anterioară, oferind totodată o latență medie de doar 12 milisecunde. Snapdragon AR1 Gen 1 ar trebui să confere performanță de nivelul smartphone-urilor pentru fotografie și video. (The Verge)

9. Meta a anunțat Ray-Ban Meta Smart Glasses ($300), a doua generație a ochelarilor inteligenți dezvoltați împreună cu Ray-Ban. Produsul pune accentul pe sunet și imagine. Muzica ar trebui să poată fi auzită doar de purtătorul ochelarilor, iar calitatea sunetului să fie mult mai bună în cazul apelurilor de voce și a comenzilor vocale. Sistemul foto compus din două camere poate realiza fotografii la 12MP și poate filma 1080p. (Profit.ro)

10. Facebook a evitat să modereze postările partidului premierului indian Narendra Modi, chiar dacă acestea incitau la ură și, în unele cazuri, îndemnau chiar la uciderea minoritarilor musulmanilor. Șefii Facebook locali, care împărtășesc aceleași convingeri cu partidul de guvernământ, au refuzat în numeroase rânduri să modereze acest gen de postări. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
61% din iPhone-urile vândute în SUA în Q1 au fost din seria iPhone 12 – Cronica de Tehnologie
Aproape 500 de branduri de smartphone-uri au ieșit de pe piață în ultimii șase ani – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău