Google și-a anunțat toate smartphone-urile din acest an într-o singură zi – Cronica de Tehnologie

1. Google vrea să cumpere 6,6% din ADT pentru $450 milioane. În urma tranzacției, compania de home security va vinde Home Mini, Nest Thermostat și Nest Wifi, Google obținând astfel acces la cei 6,5 milioane de clienți ai ADT. (Reuters)

2. Google și-a anunțat toate smartphone-urile din acest an într-o singură zi. Compania americană a prezentat Pixel 4a, care are dotările unui smartphone din clasa de mijloc și va costa $349. Mai târziu anul acesta, vor intra pe piață Pixel 4a 5G și Pixel 5, ambele având 5G, spre deosebire de Pixel 4a. (Profit.ro)

3. După ce a pus în pericol negocierile dintre Microsoft și TikTok, spunând că preferă blocarea platformei sociale în Statele Unite, Donald Trump revine acum și spune că nu are nicio problemă cu această tranzacție, atâta vreme cât o parte substanțială a tranzacției ajunge în conturile guvernului american. (TechCrunch)

4. Google Pay câștigă 6 noi parteneri, care vor adera la platforma de digital banking începând cu anul viitor. Bank Mobile, BBVA USA, BMO Harris, Coastal Community Bank, First Independence Bank și SEFCU se adaugă mai vechilor parteneri Google, Citi și SFCU. (TechCrunch)

5. Piața tabletelor a crescut în Q2, pe fondul izolării sociale, cu 26%, același procent cu care au scăzut PC-urile, conform Canalys. Toți producătorii din top 5 au avut creșteri importante, iar Apple rămâne liderul detașat al pieței. Cota de piață iPad-urilor s-a redus, însă, cu 2%, din cauza faptului că ceilalți producători au avut creșteri mai mari. (Profit.ro)

6. Content Authenticity Initiative a lansat un plan în vederea creării unui standard deschis pentru autentificarea imaginilor și a filmărilor video în contextul perfecționării deepfake-urilor. CAI, din care fac parte companii de tehnologie precum Adobe și Twitter, dar și organizații media precum New York Times, găsesc mai eficientă autentificarea inițială a creațiilor, decât analizarea și depistarea ulterioară a deepfake-urilor. (Axios)

7. Grab primește o investiție de $200 milioane de la  STIC Investments Inc., o companie sud-coreeană de capital privat. În ciuda efectelor negative ale pandemiei, Grab este unul dintre cele mai bine finanțate startup-uri de tehnologie din Asia de Sud-est, având la activ finanțări de peste $10 miliarde. (Bloomberg)

8. Garmin a fost nevoită să plătească hackerilor care i-au atacat sistemele cu ransomware mai multe milioane de dolari pentru a redobândi controlul, conform unor surse. Unii experți în securitate sunt de părere că în spatele atacului stă grupul rus de hackeri, Evil Corp. (Sky News)

9. O companie chineză, care a dobândit recent un brevet similar tehnologiei folosite pentru Siri, vrea să dea în judecată Apple pentru $1,4 miliarde. Shanghai Zhizhen Network Technology, care pare să aibă caracteristicile unui “patent troll”, ar putea obține inclusiv interzicerea vânzării produselor care folosesc Siri în China. (WSJ)

10. Apple a eliminat alte 29.800 de aplicații, dintre care peste 26.000 de jocuri, din versiunea pentru China a App Store. Compania americană le-a acordat dezvoltatorilor o lună suplimentară față de termenul inițial până la care trebuiau să obțină noua licență cerută de legislația din această țară. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a lansat iOS 13.1.2, al treilea update pentru iOS 13 livrat în ultima săptămână – Cronica de Tehnologie
Google va dezvolta o rețea de fibră optică între India și Europa – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău