Google valorează $1 trilion – Cronica de Business

1. Google a atins pragul de $1 trilion la capitalizarea bursieră ieri, devenind a patra companie din istorie care înregistrează acest record. Celelalte trei sunt Apple, Amazon și Microsoft. (Reuters)

2. Prețul caselor a crescut în 22 de state membre UE în perioada cuprinsă între 2007 și trimestrul trei 2019, însă Grecia și România au înregistrat cele mai semnificative scăderi de după criza financiară din UE, minus 40%, respectiv minus 27,2%. (Profit.ro)

3. Complexul termal Therme de lângă Bucureşti a fost vizitat în patru ani de la deschidere de trei milioane de români şi un milion de turişti străini. Investiţiile totale au depăşit €100 milioane. (News.ro)

4. Acțiunile Morgan Stanley au înregistrat cea mai mare creștere din ultimii șapte ani după ce banca și-a crescut ținta de profitabilitate. Capitalizarea bursieră a băncii de pe Wall Street a sărit pragul de $92 miliarde, depășind rivalii de la Goldman Sachs. (Bloomberg)

5. Irina Elena Haivas, medic chirurg, absolventă a Universităţii de Medicină din Iaşi, a fost numită Partener în fondul de investiţii cu capital de risc (VC) Atomico, din Marea Britanie, unde lucrează încă din 2018. (Startup Cafe)

Bonus:

6. BCR lansează înrolarea cardurilor în Fitbit Pay și Garmin Pay, metode de plată contactless disponibile pentru clienții băncii utilizatori de ceasuri smart Fitbit și Garmin. (Profit.ro)

7. Japonezii de la Toyota au investit $394 milioane în compania de taxiuri zburătoare Joby. (Financial Times)

8. Nestlé va investi până la 2 miliarde franci elveţieni pentru a stimula trecerea la plastic reciclat în ambalajele destinate industriei alimentare şi pentru a accelera dezvoltarea de soluţii inovatoare şi sustenabile pentru ambalaje. (News.ro)

9. Producătorul de echipamente audio de lux Bose își va închide toate cele 119 magazine din America de Nord, Europa, Japonia și Australia. Mișcarea vine după ce compania a înregistrat o schimbare dramatică în obiceiurile consumatorilor, care preferă acum să îi achiziționeze produsele strict online. (Tech Spot)

10. Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de €50 milioane cu Bolt, platforma europeană de transport la cerere din Estonia. (News.ro)

11. Secom se apropie de pragul de €20 milioane afaceri din distribuţia şi retailul de suplimente alimentare. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Meta/Facebook a ieșit din top 10 cele mai valoroase companii din lume – Cronica de Business
Tesla va produce 500.000 de mașini în Germania – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău