Google va elimina stocarea gratuită pentru fotografiile salvate în Google Photos – Cronica de Tehnologie

1. Google va elimina stocarea gratuită pentru fotografiile salvate în Google Photos și documentele native create în Google Drive pentru a-și forța utilizatorii să cumpere abonamente Google One cu spațiu de stocare (de la 10 lei pe lună pentru 100GB). Începând cu 1 iunie 2021, aceste tipuri de fișiere vor fi contorizate în cei 15GB alocați unui cont Google pentru toate serviciile. (Profit.ro)

2. Magazinul oficial de aplicații pentru Android, Google Play Store, este și principalul pericol de infectare cu malware, arată un studiu academic care a analizat originea malware-ului pe mai bine de 12 milioane de telefoane cu Android între iunie și septembrie 2019. Concluzia sumbră este că între 10% și 24% dintre aplicațiile de Android analizate, pot fi clasificate drept periculoase sau cel puțin nedorite. (ZDNet)

3. YouTube a avut probleme tehnice miercuri seara, pentru mai bine de două ore. Alături de site-ul YouTube, serviciile YouTube Music, YouTube TV și Google TV au întâmpinat dificultăți în redarea conținutului sau nu au putut fi accesate. (Business Insider)

4. Performanța single-thread a cipului A14, pe care se bazează noul SoC M1 al Apple, a crescut de aproape 3 ori în 5 ani, arată o analiză acestuia. O continuare a creșterii performanței în acest ritm ar putea transforma platforma cu care Apple înlocuiește soluțiile Intel într-un rival greu de învins pentru sistemele x86. (AnandTech)

5. Alibaba a avut vânzări de $56.4 miliarde de Singles Day, un nou record, în condițiile în care anul acesta evenimentul s-a întins pe 12 zile, în loc de o singură zi. Pe de altă parte, valoarea acțiunilor Alibaba a scăzut, în contextul în care statul chinez lucrează la o nouă legislație antitrust care ar putea afecta compania. (CNBC)

6. În ultimele trei săptămâni, Google a reparat 5 vulnerabilități ale lui Chrome care erau folosite în mod activ de hackeri. Ultimele două vulnerabilități au fost rezolvate la începutul acestei săptămâni, după ce Google a fost avertizat de o sursă rămasă anonimă. (ZDNet)

7. Snap a cumpărat Voca.ai, un startup care dezvoltă asistenți vocali pentru serviciile de relații cu clienții bazați pe inteligență artificială. Valoarea tranzacției este estimată la $70 de milioane cash. (TechCrunch)

8. Londra și San Francisco conduc într-un top al hub-urilor de tehnologie, cu sumele investite de VC-uri aici crescând de peste două ori în ultimii cinci ani, arată un studiu care a analizat peste 5.000 de startup-uri. Cele două orașe sunt urmate de Paris, Berlin, Stockholm, Shanghai și Beijing. (TechCrunch)

9. TestFlight, instrumentul creat de Apple pentru testarea versiunilor beta ale aplicațiilor pentru iOS, iPadOS și tvOS, suportă acum update-uri automate. Înainte, utilizatorul trebuia să instaleze manual update-urile din TestFlight. (9to5mac)

10. Ring cheamă în service peste 350.000 de sonerii inteligente, după ce au fost raportate mai multe cazuri în care acestea au luat foc din cauza supraîncălzirii bateriei. Sunt vizate soneriile din a doua generație vândute în SUA și Canada cu $100 în perioada iunie – octombrie 2020. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor avea o divizie militară spațială, Space Force – Cronica de Tehnologie
Microsoft Teams a trecut de 115 milioane de utilizatori zilnici – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău