Google va scoate în evidență infrastructurile de telemedicină în căutări – Cronica de Tehnologie

1. Google va scoate în evidență infrastructurile de telemedicină în paginile de rezultate ale motorului de căutare și în Google Maps. Acestea vor fi vizibile în cazul căutărilor medicale specifice (nu după COVID-19) și vor include un link direct către serviciile de medicină de la distanță. (Profit.ro)

2. Piața PC-urilor a înregistrat în Q1 2020 cea mai mare scădere din ultimii 4 ani. Din cauza problemelor de producție și livrare, producătorii de PC-uri au vândut 53,7 milioane de unități, cu 8% mai puțin față de anul trecut. Cel mai afectat a fost Apple, care a scăzut cu 21%. (Profit.ro)

3. Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, împreună cu Google și Apple, lucrează la o aplicație care va urmări contactele dintre oameni cu ajutorul conexiunilor Bluetooth. Cei care au intrat în legătură cu o persoană infectată vor fi avertizați și li se va recomanda să se testeze. (The Sunday Times)

4. San Francisco a limitat comisionul pe care platformele de livrare îl pot percepe de la restaurante pe durata pandemiei la 15%. Acest comision poate ajunge, de regulă, și la 30% din valoarea comenzilor. (SF Chronicle)

5. Turcia elaborează un proiect de lege care va obliga companiile ce dețin rețele sociale care au peste 1 milion de utilizatori turci zilnici să aibă reprezentanță locală. În caz contrar, lățimea de bandă a acestora va fi limitată cu 95%. (Reuters)

6. IBM lansează resurse gratuite, un curs și un forum, pentru învățarea limbajului de programare COBOL, vechi de 60 de ani. În mai multe state americane, se caută cu disperare ingineri software care cunosc limbajul, ce încă este folosit de agențiile de șomaj, care fac eforturi să rămână funcționale, în contextul creșterii șomajului de la 4,4% în urmă cu o lună, la 13%. (Input)

7. O treime din angajații în IT din India continuă să lucreze zilnic în cadrul unor companii precum Tata Consultancy Services, Infosys și Wipro, pentru a oferii servicii clienților din afara țării. (Quartz)

8. Numărul de activări ale sistemului iOS în Statele Unite a crescut cu 8% față de anul trecut, fiind la cel mai înalt nivel din 2016 până în prezent. iOS are aici o cotă de piață de 44%. (9to5mac)

9. Instagram extinde disponibilitatea funcției de comunicare Direct, care va putea fi folosită în zilele următoare de toți utilizatorii și pe desktop. Facebook lucrează la unificarea celor trei servicii de comunicare pe care le deține: Messenger, WhatsApp și Instagram Direct. (The Verge)

10. Unele spitale americane și-au dotat cu iPad-uri secțiile de izolare a pacienților cu COVID-19. Cu ajutorul acestora, personalul medical poate realiza vizite virtuale, iar pacienții pot comunica cu cei dragi. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
California va deveni primul stat american care interzice poliției să folosească recunoașterea facială – Cronica de Tehnologie
Sute de milioane de modemuri sunt afectate de o vulnerabilitate numită Cable Haunt – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău