Google vrea să dezvolte un model lingvistic de AI care să suporte cele mai vorbite 1.000 de limbi din lume – Cronica de Tehnologie

1. Parcul industrial din Zhengzhou a fost închis din cauza unui nou focar de COVID-19, dar nu înainte ca unii dintre lucrători să fugă înainte de intrarea în vigoare a deciziei. În Zhengzhou operează cea mai avansată fabrică Foxconn unde sunt produse iPhone-uri. (Profit.ro)

2. Google vrea să dezvolte un model lingvistic de AI care să suporte cele mai vorbite 1.000 de limbi din lume. În ciuda criticilor privind atât calitatea traducerilor, cât și a efectelor negative dobândite pe parcursul procesului de învățare (rasism, xenofobie etc.), Google a început deja să implementeze aceste modele lingvistice în propriile produse. (The Verge)

3. Instituțiile financiare americane au procesat anul trecut plăți în valoare de aproximativ $1,2 miliarde, despre care se presupune că sunt legate de atacurile cu ransomware. Cifra este de aproape trei ori mai mare decât cea din urmă cu un an. În jur de jumătate din atacurile cu ransomware își au originea în Rusia. (CNBC)

4. Departamentul de Justiție al SUA va deschide o investigație care va viza achiziția în valoare de $20 de miliarde a Figma de Adobe. Reprezentanții DOJ au vorbit deja pe această temă cu mai mulți clienți și competitori, precum și cu investitorii Figma. (Politico)

5. Netflix lansează abonamentul „Basic with Ads” în 12 țări, deși se află încă în negocieri cu Disney, NBCU și Sony, printre alții, pentru drepturile de difuzare. Netflix s-a grăbit să iasă pe piață cu acest abonament înaintea Disney+, care va lansa o versiune cu reclame luna viitoare. (WSJ)

6. Funcția de căutare vizuală Google Lens a fost implementată în pagina principală a motorului de căutare Google. Butonul dedicat apare acum în bara de căutare și deschide un frame de unde se poate face upload unei imagini. (9to5Google)

7. Facebook renunță la editorii care alegeau subiectele pentru secțiunea de știri din Marea Britanie. Cei 15 vor fi înlocuiți de la începutul anului viitor cu un AI, probabil pentru că acesta este mai ieftin, nu neapărat mai bun. (PressGazette)

8. Casca PlayStation VR2 va fi disponibilă din 22 februarie și va costa €600. Controllerele și casca stereo vor fi incluse în pachet, însă, o stație pentru încărcarea controllerelor va fi vândută separat cu €50. Jocurile pentru prima generație nu vor fi compatibile cu PSVR2, însă, Sony a anunțat 11 titluri noi, printre care Cities VR – Enhanced Edition și Crossfire: Sierra Squad. (Profit.ro)

9. A treia generație de Apple TV 4K este cel mai bun dispozitiv de streaming de pe piață, chiar dacă tvOS are unele lacune. În primul rând, noul model este foarte performant și se mișcă foarte bine. În al doilea rând, la $129, are un preț mai bun decât versiunea anterioară. (The Verge, review)

10. Google Play Android a ajuns în SUA în variantă beta, după ce până acum era disponibil doar în Hong Kong, Coreea de Sud și Taiwan. În acest moment, doar 85 de jocuri sunt compatibile cu noul serviciu, însă, acesta poate deja să sincronizeze progresul între Android și Windows. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Trei vulnerabilități 0-day de iOS au fost făcute publice de experții care le-au descoperit – Cronica de Tehnologie
Singapore va fi prima țară care va folosi verificarea facială în cadrul sistemului național de identitate – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău