Gospodăriile de pensionari au ajuns la 43,6% din totalul gospodăriilor din România – Cronica dimineții

1. Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a acuzat presa că nu investigat acuzaţiile de corupţie împotriva fostului vicepreşedinte Joe Biden şi a familiei acestuia. Giuliani susţine că presa de la Washington nu a scos la iveală afacerile familiei Biden în Ucraina, China sau România (News.ro). New York Times scrie că Hunter Biden ar fi fost consilierul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, condamnat definitiv în dosarul Băneasa. (Link)

2. Gospodăriile de pensionari au ajuns la 43,6% din total, devansând gospodăriile de salariați, care reprezintă 39,6%. (Cursdeguvernare)

3. Oswald Grüebel, care a ocupat poziția de CEO la cele mai mari bănci elvețiene, UBS și Credit Suisse, a criticat dobânzile negative, afirmând că acestea vor amplifica deteriorarea sectorului financiar. “Dobânzile negative sunt o nebunie, înseamnă că banii nu mai valorează nimic”, a declarat Grüebel. (Profit.ro)

4. Premierul britanic Boris Johnson va refuza să se conformeze cererilor de a demisiona după eventuala retragere a încrederii de către Parlament din cauza crizei Brexit. Johnson va aștepta demiterea de către regina Elizabeth a II-a ori emiterea unui mandat de arestare, afirmă surse guvernamentale pentru Sunday Times. Ultima dată când un monarh britanic a dispus demiterea unui prim-ministru a fost în anul 1834. (Hotnews)

Una din Cronica de Carte: Greta Thunberg a semnat un contract pentru a fi publicată în SUA, cu cele două cărți ale sale. Prima este o carte de discursuri, intitulată ”No One Is Too Small to Make a Difference”, iar al doilea volum reprezintă memoriile sale, scrise împreună cu familia, sub titlul ”Our House Is on Fire”. (Washington Post)

5. Partidul Comunist, în alianță cu Partidul Verzilor, a câștigat aproape 6% din voturi în alegerile generale desfășurate ieri în Portugalia. Alegerile au fost câștigate de Socialiști, aflați la putere. (Bloomberg)

6. Papa Francisc a ridicat, în cadrul unui eveniment la care participă cardinalii, posibilitatea ca Biserica Catolică să renunțe la obligativitatea ca preoții să rămână celibatari. Interdicția căsătoriei preoților datează de 1000 de ani. (WSJ)

7. Autoritatea israeliană pentru antichităţi a prezentat ieri, în centrul Israelului, vestigiile unui oraş construit acum 5.000 de ani, unul dintre cele mai vechi şi mai mari din Orientul Apropiat în epocă. (News.ro)

8. Patru țări sunt alimentate aproape exclusiv cu energie din surse regenerabile: Islanda, Paraguay, Norvegia si Costa Rica. (Link)

9. Chinezii au început să crească porci foarte mari, a căror greutate poate depăși 500 kg, cam cât are un urs polar. (Bloomberg)

10. Filmul „colectiv/ Collective”, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar internaţional la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de Film de la Zurich. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un  cetățean sârb a vrut să intre în România cu un camion în care erau 750 kg de cannabis:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Decembrie va veni cu cadouri și metrou în Drumul Taberei
Director FMI: 48 de țări sunt expuse la criza alimentară globală – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău