Grecia este țara europeană în care prețurile la hoteluri au crescut cel mai mult – Cronica de Turism

1. Grecia este țara europeană în care prețurile la hoteluri au crescut cel mai mult în această vară comparativ cu vara anului 2019, cu 19% în cazul hotelurilor de 3 stele și cu 62% la hotelurile de 4 stele. Prețurile au crescut și în Spania (cu 7% la 3 stele și cu 5% la 4 stele) și Italia (cu 6% la 3 stele), în timp ce în Portugalia prețurile la hotelurile de 3 stele au stagnat. Franța este singura piață turistică majoră în care prețurile au scăzut atât la hotelurile de 3 stele (-12%), cât și la cele de 4 stele (-11%). Studiul a fost realizat de Mabrian, o companie spaniolă de analize de date în domeniul turismului, pentru cazări efectuate în perioada 25 iulie – 7 august. (Mabrian)

2. Portugalia a eliminat în 1 iulie toate restricțiile de călătorie. În urma acestei decizii, turiștii străini pot intra în statul din vestul Europei fără să mai prezinte certificatul digital care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test de Covid-19. Portugalia era una dintre puținele țări europene care nu renunțaseră la aceste restricții. (Ministerul Afacerilor Externe)

3. Începând din 6 iulie, Australia permite turiștilor străini să intre în această țară fără să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test de Covid-19. Totuși, călătorii trebuie să respecte celelalte reguli de călătorie, inclusiv să poarte mască în timpul zborurilor. (Business Traveller)

4. Personalul de la sol al aeroportului Charles de Gaulle din Paris va face o nouă grevă de 3 zile în perioada 8-10 iulie, motiv pentru care este foarte posibil ca numeroase zboruri cu sosire sau plecare din Paris să fie anulate sau să aibă întârzieri majore. În plus, subcontractorii aeroportului au anunțat la rândul lor că intenționează să facă grevă în perioada 13-17 iulie. (Reuters)

5. Personalul navigant al Ryanair a anunțat datele la care vor avea loc greve pe cele 10 aeroporturi din Spania pe care operează compania low-cost: 12-15 iulie, 18-21 iulie și 25-28 iulie. Cel mai probabil, zborurile Ryanair din zilele respective spre destinații populare precum Barcelona, Madrid, Valencia sau Sevilla vor fi anulate sau vor avea întârzieri majore. (Euronews)

6. Autoritățile din Grecia au anunțat că există pericol de incendii de vegetație în mai multe regiuni ale țării, din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic. Astfel, există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetaţie în insulele din nordul şi estul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria), regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) şi Grecia de Vest (Ilia, Ahaia). (Ministerul Afacerilor Externe)

7. Peste 73.000 de turiști români au de recuperat peste 10 milioane de euro de la companiile aeriene care au anulat sau întârziat semnificativ zborurile în acest sezon estival, ceea ce înseamnă că fiecare turist are de recuperat în medie aproximativ 140 de euro. În total, peste 600.000 de români au depus cereri pentru recuperarea banilor pe bilete ca urmare a anularilor sau întârzierilor mari ale zborurilor. (Profit)

8. Michael O’Leary, șeful companiei aeriene low-cost Ryanair, afirmă că prețurile la biletele de avion vor continua să crească în următorii 5 ani pentru că acestea au devenit prea ieftine pentru a putea genera profit pentru industria aeronautică. Pe termen mediu, prețul mediu al unui bilet Ryanair va crește de la 40 de euro în prezent la o sumă cuprinsă între 50 și 60 de euro, adică cu până la 50%. (The Guardian)

9. Lufthansa a redus semnificativ disponibilitatea biletelor pentru zborurile planificate în luna iulie și comercializează doar cele mai scumpe locuri, întrucât nu poate face față cererii mari provenite din partea clienților care își reorganizează vacanțele după cele 3.000 de zboruri anulate anterior. În urma acestei decizii, cel mai ieftin bilet pentru luna iulie pe ruta Londra – Frankfurt costă 1.000 de euro. (Bloomberg)

10. British Airways va anula circa 650 de zboruri programate în următoarele săptămâni pe aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick ca urmare a faptului că angajații companiei intenționează să intre în grevă. Pentru moment nu este clar în ce zile vor avea loc protestele, însă acestea pot fi planificate începând din 7 iulie. (iNews)

Ți-ar mai putea plăcea
CFR Călători introduce trenuri suplimentare spre litoral, unde sunt așteptați 75.000 de turiști de 1 mai – Cronica de Turism
Turiștii care se infectează cu Covid-19 în Grecia nu sunt obligați să intre în izolare – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău