Grecia extinde valabilitatea certificatelor de vaccinare – Cronica de Turism

1. Grecia a extins valabilitatea certificatelor de vaccinare de la 7 luni la 9 luni în cazul persoanelor care s-au vaccinat cu numai două doze, conform noilor directive anunțate recent de Uniunea Europeană. De asemenea, valabilitatea certificatelor care atestă recuperarea după boală a fost extinsă de la 3 luni la 6 luni. Așa cum se întâmplă și în restul Uniunii Europene, pentru cea de-a treia doză de vaccin nu există în prezent niciun termen de valabilitate. Grecia este una dintre țările europene care solicită în continuare certificatul european pentru turiști. (Schengen Visa Info)

2. Uniunea Europeană a adoptat o nouă regulă pentru certificatele de vaccinare: valabilitatea de numai 9 luni a celei de-a doua doze de vaccin nu se mai aplică persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani. Practic, certificatele de vaccinare vor fi valabile pe termen nelimitat în cazul persoanelor minore, chiar dacă nu au efectuat și a treia doză de vaccin. (Schengen Visa Info)

3. Travelator propune o vacanță în insulă grecească Lefkada pentru numai 158 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pentru 59 de euro de persoană și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Apartments Filoxenia Zois pentru 197 de euro. Prețul accesibil este disponibil pentru perioada 14-21 septembrie. (Travelator)

4. 47.8% dintre turiștii români și-au propus să călătorească doar în România în vacanța de vară din acest an, în timp ce numai 3.9% dintre români nu intenționează să călătorească deloc în sezonul estival, potrivit unui sondaj de opinie realizat de platforma Travelminit. Cei mai mulți dintre turiști își doresc o vacanță la mare (39%), în timp ce 31% vor opta pentru o vacanță la munte. Aproape 10% vor alege un city-break, în timp ce 13% mizează pe o destinație balneo. (Economedia)

5. Compania low-cost Wizz Air va opera două zboruri săptămânale pe ruta București – Lefkada (Grecia) începând din 7 iulie, în zilele de miercuri și sâmbătă. Ulterior, începând din 29 septembrie, compania va include și două zboruri săptămânale din București spre stațiunea italiană Rimini, în zilele de joi și duminică. (Traveling Mag)

Extra: Mii de turişti şi-au văzut vacanţele de Paşte perturbate sau anulate, deoarece companiile aeriene şi aeroporturile nu au suficient personal pentru a face faţă redresării cererii, pe măsură ce restricţiile pandemiei sunt relaxate în Europa. (News.ro)

6. Operatorul aerian HiSky va introduce începând din 9 mai câte două zboruri zilnice de luni până vineri de la București spre Cluj-Napoca și Timișoara. De asemenea, compania va zbura de la București și spre Tel Aviv începând din 12 mai, în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică. (Boarding Pass)

7. Operatorul grec Aegean Airlines va opera zboruri pe ruta Cluj-Napoca – Atena începând din 23 iunie, în fiecare zi de joi și sâmbătă. Zborurile vor avea loc dimineața cu avioane Airbus A320. În prezent, compania operează zboruri spre Atena și din București. (Boarding Pass)

8. Wizz Air își va extinde în această vară și zborurile operate de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Astfel, începând din 2 august, compania va zbura spre insula Corfu în fiecare zi de marți și sâmbătă. De asemenea, începând din 3 august, Wizz Air va opera câte două zboruri săptămânale și spre orașele italiene Torino și Napoli. (Airlines Travel)

9. Compania de croaziere MSC Cruises a anunțat că va include în pachetele sale de croaziere cu plecare din Veneția și Atena două nopți de cazare la hoteluri de 4 stele din aceste porturi. Sejurul va fi disponibil înainte de plecare în croazieră, pentru ca turiștii care sosesc cu avionul să aibă timp să exploreze orașul înainte de a pleca pe Marea Mediterană. (Travel Weekly)

10. Mai multe companii de croaziere, printre care Carnival Cruise Line și Virgin Voyages, au anunțat un record istoric de rezervări pentru croaziere efectuate la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, ca urmare a relaxării restricțiilor din pandemie. Pe de altă parte, numeroase companii care activează în domeniu au crescut cu peste 10% costul pachetelor suplimentare pentru băuturi sau Wi-Fi, ca urmare a creșterii costurilor de operare. (CruiseHive)

Ți-ar mai putea plăcea
Programul Litoralul pentru toți are loc în perioada 1-30 septembrie – Cronica de Turism
Cele mai căutate destinații exotice de către români pentru Revelion și anul 2023 – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău