Noi zboruri din București spre Londra și Milano – Cronica de Turism

1. Operatorul aerian Blue Air va crește frecvența zborurilor operate între București și Milano (Aeroportul Linate) la două zboruri pe zi, începând cu data de 16 august. În plus, compania va asigura zboruri de conexiune spre Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Suceava și Timișoara. Prețurile biletelor încep de la 10 euro pe segment cu toate taxele incluse. (Airlines Travel)

2. Operatorul britanic British Airways a reluat în 5 iulie zborurile între Londra (Heathrow) și București, după o pauză de circa 6 luni, iar din 12 iulie compania va asigura câte un zbor zilnic. În schimb, reluarea cursei Londra – Cluj Napoca a fost amânată din nou, de data aceasta pentru 1 august, după ce anterior fusese reprogramată pentru 17 iulie. (Boarding Pass)

3. Finlanda a anunțat că va elimina complet restricțiile de călătorie pentru cetățenii români începând din 26 iulie, ca urmare a evoluției favorabile a numărului de cazuri de coronavirus din țara noastră. (Airlines Travel)

4. Malta a devenit prima țară din Uniunea Europeană care interzice intrarea pe teritoriul țării tuturor cetățenilor care nu sunt vaccinați complet. Măsura va intra în vigoare începând din 14 iulie, data de la care turiștii din Uniunea Europeană și, implicit, din România, nu vor mai putea intra în Malta dacă prezintă test negativ PCR sau antigen. (Reuters)

5. Persoanele care doresc să călătorească cu feribotul în Grecia sunt obligate să prezinte certificat de vaccinare sau test negativ PCR sau antigen înainte de îmbarcare. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii semnificative a numărului de cazuri de coronavirus din Grecia din ultima săptămână. (Profit)

6. Cipru și Tunisia au fost incluse pe lista roșie de către autoritățile din România. Cetățenii români care revin din aceste țări vor intra în carantină chiar dacă prezintă un test negativ PCR. Între timp, Portugalia și Spania au fost incluse pe lista galbenă, astfel că prezentarea unui test negativ PCR este obligatorie pentru a evita intrarea în carantină. (CNSCBT)

7. Primăria orașului Sovata a lansat aplicația mobilă Visit Sovata, care include o bază de date cu atracțiile turistice ale localității. În plus, sunt listate numeroase trasee turistice ușor de urmărit prin Google Maps, dar și numeroase restaurante. Nu lipsesc nici recomandările turistice din imediata apropiere a orașului. (Radio Cluj)

8. Agenția de turism Christian Tour pregătește o serie de curse charger și programe turistice pentru sfârșitul acestui an în destinații noi precum Zanzibar, Maldive, Kenya, Thailanda, Dubai sau Mauritius. Un sejur de Revelion cu 7 nopți de cazare va avea un preț de pornire de 973 de euro de persoană în Dubai și de 2424 de euro pentru Maldive. (News.ro)

9. Agenția de turism Paralela 45 a început să vândă oferte de vacanță pe platforma Glovo prin intermediul unor vouchere cu valoarea de 250 lei (“Scapă-mă de soacră”), 500 lei (“Petrecerea burlăciţelor”), 750 lei (“Vacanţa post divorţ”) și 1000 lei (“Babymoon, ultima vacanţă în doi”). Ofertele vor fi active în toate orașele din România în care activează Glovo. (News.ro)

10. Operatorul de croaziere de lux Crystal River Cruises a programat 35 de rute pe Rin, Dunăre și Mosela. Fiecare croazieră va avea cel puțin două nopți de cazare, iar printre cele mai solicitate rute se numără cele care tranzitează orașe europene celebre precum Amsterdam, Viena, Salzburg și Amsterdam. Prețurile încep de la 3500 de dolari. (Travel Weekly)

Ți-ar mai putea plăcea
CFR Călători introduce trenuri spre Varna, Sofia și Istanbul – Cronica de Turism
Cele mai bune destinații de vacanță în 2023 în viziunea National Geographic – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău