Grecia, Italia și Portugalia anunță noi condiții de călătorie pentru români – Cronica de Turism

1. Programul “Litoralul pentru toți” are loc în perioada 21 mai – 20 iunie. La această ediție s-au înscris 54 de hoteluri care oferă aproximativ 4000 de locuri de cazare. Cel mai ieftin pachet turistic costă 80 de lei pe cameră în Neptun, însă prețurile ajung la 520 de lei pe noapte în cazul unor hoteluri de 4 stele din Mamaia pentru sejururi de cel puțin 5 nopți în regim all-inclusive. (Digi24)

2. Autoritățile din Grecia au anunțat deschiderea punctelor de trecere a frontierei terestre din Kulata-Promachonas şi Svilengrad-Ormenio pentru turiștii care doresc să intre în țară, măsură care se va aplica cel puțin până în 24 mai la ora 6:00. Pentru a intra în Grecia, turiștii trebuie să fie vaccinați de cel puțin 14 zile, să prezinte un test PCR negativ sau un document care să ateste că au avut Covid-19 într-o perioadă cuprinsă între 2 luni – 9 luni înainte de sosire. În plus, turiștii trebuie să completeze un document de localizare cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. (News.ro)

3. Italia a renunțat la mini-carantina de 5 zile impusă turiștilor din Europa. Astfel, începând din 16 mai, turiștii din Uniunea Europeană pot intra în Italia prin prezentarea unui test PCR negativ, fără să mai fie obligați să se auto-izoleze timp de 5 zile. Italia speră să redeschidă oficial sectorul turismului undeva la jumătatea lunii iunie, atunci când persoanele vaccinate ar urma să intre în țară fără să mai prezinte test PCR negativ. (Bloomberg)

4. Portugalia a redeschis granițele pentru cetățenii din Uniunea Europeană și Marea Britanie. Aceștia au dreptul să intre în țară fără să intre în carantină, cu condiția prezentării unui test PCR negativ la îmbarcarea în avion, care să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de zbor. Această regulă este în vigoare cel puțin până în 30 mai. (VisitPortugal)

5. Pe piața din România s-a lansat pickatrip.ro, o platformă de vacanțe la prețuri reduse cu până la 40% și beneficii suplimentare incluse pe lângă cazare. În plus, clienții vor primi toți banii înapoi dacă anulează rezervarea în termen de cel mult 7 zile. Ofertele speciale săptămânale pot fi accesate doar de persoanele care se abonează pentru un tarif de 19 lei pe lună. (Pickatrip.ro)

6. Turiștii care petrec cel puțin două nopți în Oradea la unul dintre hotelurile partenere vor avea acces gratuit la Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea – Complex cultural, Muzeul Istoriei Evreilor, Casa Darvas – La Roche și Sinagoga Sion. În plus, turiștii vor primi gratuit un card de transport public valabil timp de 24 de ore, iar unele restaurante și cafenele vor avea reduceri. (Urban)

7. Compania aeriană low-cost Wizz Air va opera încă trei zboruri din România spre Roma. Zborurile Târgu Mureș – Roma vor fi inaugurate în 1 iulie și vor avea o frecvență de trei zboruri pe săptămână. În timp, începând din 2 iulie vor exista și două zboruri săptămânală pe ruta Constanța – Roma, pentru că în 17 iulie să fie inaugurată și ruta Satu Mare – Roma, de asemenea cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. (Airlines Travel)

8. Vânzările de bilete de avion din România către destinații din Grecia, Italia, Spania, Germania, Franţa şi Marea Britanie au crescut semnificativ în perioada 26 aprilie – 12 mai, ca urmare a relaxării condițiilor de călătorie, potrivit datelor furnizate de agenția de turism Vola. De asemenea, din numărul total de bilete vândute, peste 11% sunt pentru zboruri interne, cea mai căutată rută internă fiind Bucureşti – Cluj-Napoca. (News.ro)

9. Parcul de distracții Disneyland Paris va fi redeschis publicului începând din 17 iunie. Pentru început vor fi redeschise Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club Hotel şi Disney Village. Numărul de vizitatori va fi limitat, iar persoanele interesate trebuie să cumpere bilete sau să facă rezervare în avans pe internet. (Deadline)

10. Uniunea Europeană a decis miercuri să permită accesul în interiorul Uniunii vizitatorilor care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu unul dintre vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca și Sinopharm sau care provin dintr-o țară considerată sigură din punct de vedere al situației sanitare. Lista țărilor considerate sigure va fi finalizată până la sfârșitul acestei săptămâni. (New York Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Un nou traseu turistic cu Mocănița va fi inaugurat în 2024 – Cronică de Turism
Angajații din aeroporturile spaniole au anulat greva programată de Crăciun și Anul Nou – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău