Grecia mărește de peste două ori taxa turistică în sezonul estival – Cronica de Turism

1. Grecia va crește de peste două ori taxa turistică în sezonul estival. Astfel, din martie până în octombrie, fiecare turist va plăti o taxă de 1,5 euro pe noapte la cazările în apartamente și hoteluri de două stele, de 3 euro pe noapte la hotelurile de 3 stele, de 7 euro pe noapte la hotelurile de 4 stele și de 10 euro pe noapte la hotelurile de 5 stele. In extra-sezon, adică din noiembrie până în februarie, taxa va rămâne neschimbată la 0,5; 1,5; 3 și respectiv 4 euro pe noapte, în funcție de numărul de stele al hotelului. (The Mayor)

2. Compania aeriană HiSky a introdus în sistemul de rezervări ruta Cluj-Napoca – New York cu escală la București, pentru a atrage clienți din Cluj-Napoca pe ruta București – New York care va fi inaugurată în 7 iunie. Pentru asta, operatorul va modifica ora de plecare a zborului Cluj-Napoca – București din zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă de la 7:00 la 6:30, pentru ca pasagerii să aiba o escală de o oră și 10 minute, considerată suficientă pentru a ajunge la zborul de legătură spre New York. (Economica)

3. Mecanicii de tren din Germania sunt în grevă până vineri, 12 ianuarie, la ora locală 17:00, astfel că numeroase trenuri, inclusiv de la operatorul de stat Deutsche Bahn, sunt anulate în această perioadă. Deutsche Bahn recomandă călătorilor să-și amâne călătoriile până luni, 15 ianuarie, întrucât anticipează că transportul feroviar va fi perturbat câteva zile și după încheierea oficială a grevei. (The Mayor)

4. Administratorii domeniului schiabil al stațiunii Sinaia au deschis miercuri sezonul de schi prin darea în folosință a primelor patru pârtii. Primele instalații de transport pe cablu pornesc la 8:00, iar ultimele la ora 16:00. (Profit)

5. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat că aeroporturile Henri Coandă din Otopeni și Aurel Vlaicu (Băneasa) din București sunt pregătite încă de la finalul anului 2022 pentru intrarea României în spațiul Schengen pe cale aeriană. Actualele ghișee de control de frontieră vor fi relocate în momentul intrării României în spașiul Schengen, în timp ce ghișeele pentru fluxurile non-Schengen sunt deja amplasate pe poziții. (Boarding Pass)

6. Noul terminal T4 al aeroportului din Iași va fi inaugurat oficial în luna mai, când va avea loc și prima cursă aeriană cu destinația Stuttgart. Noul terminal are o capacitate de 3,5 milioane de pasageri pe an. (Airlines Travel)

7. Turiștii din Berlin vor putea vizita gratuit 60 de muzee din oraș în prima zi de duminică a fiecărei luni. Unele muzee recomandă turiștilor o înregistrare prealabilă, însă accesul va fi gratuit chiar și în absența acesteia. Masura ar fi trebuit să intre în vigoare în 2019, însă a fost amânată din cauza pandemiei. (Schengen Visa Info)

8. Barcelona a lansat o campanie de inspecție la cluburile sociale din oraș în care consumul de marijuana este permis, în ciuda faptului că la nivel național este interzis. Autoritățile consideră că în astfel de cluburi turiștii profită de legislație și abuzează de consumul de marijuana. Se estimează că aceste cluburi atrag anual în Barcelona până la 12 milioane de turiști. (Schengen Visa Info)

9. Travelator propune un weekend prelungit în Valencia pentru 128 de euro. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 58 de euro și trei nopți de cazare în cameră dublă la Hotel Villacarlos pentru 140 de euro. Perioada călătoriei este 28 – 31 ianuarie 2024. (Travelator)

10. România a înregistrat în primele 11 luni ale anului trecut sosirile a 12,7 milioane de persoane, în creștere cu 11% comparativ cu perioada similară din 2022. 85% dintre turiști au fost români, în timp ce numai 15% dintre turiști provin din străinătate. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un nou obiectiv turistic în Transilvania: biserica fortificată din satul săsesc Alma Vii – Cronica de Turism
Sindicaliștii CFR și TAROM avertizează că vor intra în grevă generală – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău